Ministar odbrane i načelnik Generalštaba posetili vojnike na izgradnji Užičkog vodovoda

Izvor: Blic, 18.Jan.2014, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba posetili vojnike na izgradnji Užičkog vodovoda

Ministar odbrane Nebojša Rodić, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Đorđević i komandant Druge brigade brigadni general Marinko Pavlović obišli su danas pripadnike Vojske Srbije, koji već 12 dana rade na postavljanju cevovoda, namenjenog rešavanju problema u vodosnabdevanju Užica.

Oni su obišli teren na kome je trasa cevovoda, duga oko kilometar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i po, zajedničkim radom vojske i užičke firme „Jedinstvo“ već gotovo sasvim postavljena.

Ministar Rodić je istakao da su se na terenu upoznali sa obavljenim radovima, čija se realizacija odvija u skladu sa predviđenom dinamikom.

- Treba očekivati da će voda za Užice kroz ovaj cevovod poteći u utvrđenom roku, a onda slede aktivnosti na pročišćavanju vodosistema - rekao je Rodić.

On je istakao da svi pripadnici vojske koji su angažovani na ovom zadatku iskazuju najveći mogući stepen ličnog angažovanja, uz svakodnevni rad na teškom terenu, koji traje 24 sata.

Pročitajte još Selaković: Uskoro prvi rezultati istrage u Užicu

Vojska Srbije je, po njegovim rečima, uz ovo prihvatila i obavezu da za građane Užica izgradi odgovarajuću putnu infrastrukturu.

- Biće izgrađena pristupna putna komunikacijska veza od izvorišta Sušičko vrelo do fabrike vode. čime će novo izvorište biti dostupnije, pre svega zbog kontrole

kvaliteta vode, da se nikad više ne ponovi ovakav akcident - kazao je Rodić.

Komandir radne grupe major Slavko Prodanović rekao je da vojska od Božića, bez dana pauze, neumorno radi na pripremnim poslovima i postavljanju cevovoda.

Ovaj poduhvat dragoceno je iskustvo i za starešine i za vojnike, s tim što nas posebno pokreće i motiviše saznanje da on mnogo znači za narod užičkog kraja. istakao je Prodanović, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Voda u roku iz novog cevovoda

Izvor: Politika, 18.Jan.2014

Uz Sušicu i Đetinju već vijuga cevovod za vodosnabdevanje Užica, koji samo što se nije spojio s gradskim vodosistemom..Užice – Kad se sa stenovite trase nekadašnje „ćirine” uske pruge, nedaleko od stanice Stapari, pogleda po obližnjem polju kuda vijuga Đetinja tek što je primila pritoku...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.