Ministar odbrane Srbije: Vojska je spremna

Izvor: B92, 28.Sep.2021, 08:55

Ministar odbrane Srbije: Vojska je spremna

Beograd -- Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je vojska po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića podigla stepen borbene gotovosti.

Kakoje objasnio, to se odnosi na celu kopnenu zonu bezbednosti duž administrativne linije sa Kosovom "ali da nije ušla nigde gde ne treba da uđe".

Stefanović je za televiziju Pink izjavio da je vojska "spremna da brani svoj narod", i da je podizanje borbene gotovosti i njeno prisustvo duž linije sa Kosovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "pre svega preventivan mehanizam".

"Na našoj teritoriji imamo pravo da raspoređujemo, niko nam neće govoriti šta da radimo, to je naša suverena odluka. Ne kršimo nijedan međunarodni sporazum, vojska nije ušla nigde gde ne treba da uđe", rekao je Stefanović.

On je rekao da je podizanje borbene gotovosti u celoj Kopnenoj zoni bezbednosti dalo efekte i ohrabrilo narod da se neće dozvoliti "da ih bilo ko ubija", ali i da je pokazalo da je Srbija dovoljno uzdržana i da neće praviti incidente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Vojska nije ušla nigde gde ne treba da uđe

Izvor: Danas, 28.Sep.2021

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je vojska po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića podigla stepen borbene gotovosti u celoj kopnenoj zoni bezbednosti duž administrativne linije sa Kosovom "ali da nije ušla nigde gde ne treba da uđe".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.