Ministar odbrane: Nastavićemo s modernizacijom Orla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2020, 18:30

Ministar odbrane: Nastavićemo s modernizacijom Orla

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici koji rade na isprobavanju vodene rakete vazduh-zemlja VRVZ-200 za avion Orao.

"U naredne dve godine planiramo da nastavimo sa modernizacijom Orla i da 12 aviona, koji ce biti opremljeni savremenim sredstvima, budu potpuno spremni da se uključe u naše eskadrile. Ova raketa moći će u narednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << periodu, nadamo se u narednih 12 meseci, da se pusti u serijsku proizvodnju i ona ce, zahvaljujući domaćim institutima i domaćem znanju, biti modernizovana i korišćena za opremanje naše vojske", izjavio je ministar odbrane, dodajući da ce nova raketa vazduh-zemlja biti jedna od ključnih za opremanje modernizovanih aviona Orao.

Ministar je zahvalio svima koji rade na razvoju nove rakete.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.