Ministar Vulin: Vojska ulaganjima čuva Priboj

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2018, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Vulin: Vojska ulaganjima čuva Priboj

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas preduzeće "FAP korporacija" u Priboju, koje je Vojsci Srbije uručilo šest novih kamiona "FAP 2228" proizvedenih za njihove potrebe.

Kako je navedeno, reč je o kamionima nosivosti sedam tona sa pogonom 6x6, koji su opremljeni pratećim uređajima u skladu sa potrebama vojske.

"FAP je strateško preduzeće, a Priboj strateško mesto za Srbiju", rekao je Vulin i dodao da su danas u FAP-u potpisani ugovori u vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od još 100 miliona dinara za razvoj nulte serije kamiona FAP 3240 koji ima pogon 8h8.

Vulin je kazao da je FAP strateško preduzeće, a Priboj strateško mesto, koje ne sme da se zapusti i odakle ljudi ne smeju da odu.

"Ako FAP dobro radi, a dobro radi za Vojsku, dobro će živeti i Priboj", kazao je Vulin i dodao da se svako ulaganje u Vojsku na kraju pokaže kao ulaganje u svakodnevni život.

Generalni direktor FAP-a Ranko Vuković kazao je da mu je zadovoljstvo što ima priliku da Vojsci Srbije preda kamione koji predstavljaju najbolje što je ta fabrika do sada napravila.

"Reč je o nultoj seriji kamiona FAP 2228, koju je FAP radio poslednjih osam meseci. To je vozilo koje je značajno i za Vojsku Srbije i za nas ovde, jer smo pokazali da nakon svih onih problema koji je FAP imao još uvek možemo da napravimo dobar kamion", kazao je Vuković.

On je podsetio da je danas potpisan i novi ugovor o nultoj seriji kamiona FAP 3240 vredan 100 miliona dinara, kao i ugovor s "Prvom petoletkom" o osavremenjavanju sistema Vojske Srbije.

Direktorka "Prve petoletke" iz Trstenika Anđelka Atanasković kazala je da je danas potpisan ugovor između te fabrike i FAP-a koji se odnosi na nadogradnju FAP-ovih vozila za potrebe Vojske Srbije, a koji je vredan 26 miliona dinara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"FAP je opet napravio dobar kamion" - 6x6, nosi 7t, i to nije sve FOTO

Izvor: B92, 06.Sep.2018

Preduzeće "FAP korporacija" u Priboju, uručilo je Vojsci Srbije šest novih kamiona "FAP 2228" proizvedenih za njihove potrebe...Kako je navedeno, reč je o kamionima nosivosti sedam tona sa pogonom 6x6, koji su opremljeni pratećim uređajima u skladu sa potrebama vojske..."FAP je strateško preduzeće,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.