Ministar Vulin: Dok je Ponoš dolazio na posao stranci su naređivali u Vojsci Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2020, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Vulin: Dok je Ponoš dolazio na posao stranci su naređivali u Vojsci Srbije!

Oglasio je ministar Aleksandar Vulin,

- Kada je Zdravko Ponoš dolazio na posao u Generalštab, Srbija je bila toliko bezbedna da se Crna Gora otcepila a Šiptari su nekažnjeno proglasili nezavisnost. Oružje Vojske Srbije se uništavalo, ništa novo se nije kupovalo, stranci su odlučivali ko će od oficira biti penzionisan a ko predat Hagu - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na izjavu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zdravka Ponoša da bi zemlja bila bezbednija kada Vulin ne bi dolazio na posao.

- Od kako ja dolazim na posao u Ministarstvo odbrane plate su u proseku za 76 odsto veće nego za vreme Ponoša, svaki vojnik ima bar dva kompleta uniformi i nove čizme, domaća industrija je napravila i snabdela vojsku Lazarima, malim Milošima, Norama, Milošima.

U Ponoševo vreme bilo je dana kada nismo imali lovac sposoban da poleti a sada imamo 14 modernizovanih migova 29, najnovije borbene helikoptere mi-35, najsavremenije erbasove letelice, posebno povećane plate pilotima", rekao je ministar Vulin.

Ministar odbrane podseća da su u vreme Ponoša ukinute herojske brigade 72. i 63. kao kazna za otpor NATO agresiji. "Od kako ja dolazim na posao, 63. padobranska i 72. za specijalne operacije ponovu su brigade, a njihovi pripadnici posebno opremljeni i nagradjeni. Za vreme Ponoša NATO bombardovanje se zvalo akcija, a osiromašeni uranijum je bio lekoviti poklon naših prijatelja.

- Od kako ja dolazim na posao svaki vojnik sme da izgovori NATO agresija a država istražuje posledice bombardovanja na naš život. U vreme Ponoša strani oficiri mogli su da vrše inspekcije i ulaze u naše kasarne i magacine kada i kako hoće. Od kako ja dolazim na posao to ne mogu ni da sanjaju.

- Sve što priča, Ponoš je imao prilike da uradi kao načelnik Generalštaba. Nije uradio ništa, i nije opravdanje da mu pretpostavljeni NATO majori nisu dali odgovarajuća naredjenja. Mogao je bar lepo da ih zamoli, u tome se inače uvek naročito isticao - rekao je ministar Vulin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.