Mediji: Vojska Srbije intenzivira učenje iz ratnih iskustva drugih armija

Izvor: Beta, 30.Okt.2021, 11:18

Mediji: Vojska Srbije intenzivira učenje iz ratnih iskustva drugih armija

Vojska Srbije (VS) uskoro će početi intenzivnije da izučava najnovija ratna iskustva drugih zemalja, kroz angažovnje pripadnika stranih vojski koji će prenositi to znanje, ali u ovom trenutku još nije poznato iz kojih država će oni biti.Kako navodi portal Balkanska bezbednosna mreža, to je posledica želje da se poboljša praćenje realnih iskustva inostranih vojski koje su u skorije vreme učestvovale u ratnim dejstvima, što je nedavno najavio i ministar odbrane Nebojša Stefanović.Stefanović je rekao da je cilj da se pripadnici VS informišu ne samo o novoj tehnologiji i tehnici već i o načinu razmišljaja u savremenim sukobima i da će ti ljudi koji budu angažovani razgovarati sa ljudima iz Generalštaba, sa Univerziteta i iz službi.Portal navodi da Srbija već ima razvijenu vojnu saradnju sa SAD, NATO, Rusijom i zemljama regiona, ali da je to prva konkretna najava jednog visokog zvaničnika da će inostrane vojske u Srbiji prenositi svoja iskustva iz savremenih ratova.U tekstu se podseća da VS nije ratovala od 2001. godine, kada su ulaskom u Kopnenu zonu bezbednosti okončani sukobi sa ekstremističkom Oslobodilačkom vojskom Preševa, Medvedje i Bujanovca, na jugu centralne Srbije."Ipak, kroz medjunarodnu vojnu saradnju srpski oficiri i podoficiri često su mogli da čuju iskustva svojih kolega iz ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vojska Srbije planira da obučava vojnike služeči se nedavnim ratnih iskustvima drugih armija

Izvor: Radio 021, 30.Okt.2021

Vojska Srbije uskoro će početi intenzivnije da izučava najnovija ratna iskustva drugih zemalja, kroz angažovnje pripadnika stranih vojski koji će prenositi to znanje.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.