Marš Vojske i policije: Sledeći protest biće mnogo radikalniji

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Marš" Vojske i policije: Sledeći protest biće mnogo radikalniji

Oko 1.000 pripadnika vojnog i policijskog sindikata protestovalo je u subotu ispred zgrade Vlade Srbije, a potom i centralnim gradskim ulicama zbog, kako kažu, lošeg socijalnog i materijalnog položaja pripadnika snaga bezbednosti.

- Ovaj skup je završen, ali naredni će biti mnogo radikalniji - poručio je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić na kraju protestne šetnje.

Skup je počeo u podne u Nemanjinoj ulici u Beogradu, a posle sat vremena sindikalci >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su krenuli u šetnju, prvo ka zgradi Skupštine Srbije, a potom i do Radio-televizije Srbije (RTS).

U isto vreme, dok je trajao protest ispred zgrade Vlade, preko puta ulice ispred zgrade Ministarstva spoljnih poslova, okupili su se predstavnici Saveza boračkih organizacija Srbije "Sabor", koji su organizovali skup - "Za jedinstvo srpskog naroda u očuvanju bezbednosti Srbije".

- Opet su nad Srbijom crni gavranovi, i poslednji je trenutak da se ujedinimo. A šta rade ovi preko puta? Protestuju zbog ličnih interesa - rekao je Ljubomir Bradić, jedan od predstavnika organizacije "Sabor".

Njih je, kao je javio naš reporter sa lica mesta, do 13 časova, kada su počeli da se razilaze, bilo znatno manje - oko sto.

Oko 13 časova predstavnici "Sabora" su se razišli, dok su članovi vojnog i policijskog sindikata u isto vreme, uz kombi sa ozvučenjem, krenuli u protestnu šetnju ka Skupštini Srbije, uz pesmu "Marš na Drinu" (koju su inače malo pre toga puštali članova na "kontraskupu"), a potom i ka zgradi RTS.

Sindikalci su planirali da predsednici parlamenta Maji Gojković i predstavnicima poslaničkih klubova predaju protestno pismo. Međutim, pisarnica nije radila, pa su pismo predali policajcima koji su potpisali da su ga primili.

Ispred zdanja Narodne skupštine sindikalci su puštali pesmu "Buđav lebac", ali i "Pogledaj dom svoj, anđele". Minutom ćutanja odali su počast poginulim tokom NATO agresije na SRJ.

Nakon toga, protestna šetnja je nastavljena ka zgradi Radio-televizije Srbije (RTS), gde su tražili da dežurni urednik ili novinar "izađu da porazgovaraju". Niko im se, međutim, nije obratio.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.