MUP: Netačne tvrdnje Policijskog sindikata Srbije

Izvor: RTS, 31.Avg.2017, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Netačne tvrdnje Policijskog sindikata Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova demantovalo je kao netačne i potpuno zlonamerne tvrdnje Policijskog sindikata Srbije kako je navodno početkom avgusta rasformirano Odeljenje za obezbeđenje predsednika Republike iz sastava Jedinice za obezbeđenje ličnosti i određenih objekata, kao i da predsednik Srbije ima više poverenja u vojsku nego u policiju.
Predsednika Aleksandra Vučića od kada je bio ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odbrane, ali i premijer obezbeđuju pripadnici Vojske Srbije, podseća MUP.
"Tužno je da predstavnici Policijskog sindikata Srbije i njihov vođa Veljko Mijailović ne znaju da po Ustavu predsednik Srbije komanduje vojskom kao vrhovni komandant, te je potpuno prirodno i normalno da ga obezbeđuju pripadnici Vojske Srbije", navodi se u saopštenju.
"Svima je već potpuno jasno da je Policijski sindikat Srbije postao politička, a ne sindikalna organizacija i da im je zapravo jedina namera dezavuisanje javnosti, što obilato i svakodnevno čine da bi pridobili neki poen za svoje političke nalogodavce", navodi MUP.
U Ministarstvu unutrašnjih poslova prethodnih nedelja pristupilo se racionalizaciji i smanjenju broja starešina, dok su rukovodioci timova, grupa, vođa smena ostali na istim pozicijama, ali u drugim odeljenjima Jedinice za obezbeđenje MUP-a Srbije, koja i dalje pruža podršku Vojsci Srbije prilikom obezbeđivanja predsednika Republike u delu koji pripada nadležnosti policije, ističe se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP: Netačno da je rаsformirаno Odeljenje zа obezbeđenje predsednikа

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2017

Netаčne su i potpuno zlonаmerne tvrdnje Policijskog sindikаtа Srbije da je početkom meseca rаsformirаno Odeljenje zа obezbeđenje predsednikа republike iz sаstаvа Jedinice zа obezbeđenje ličnosti i određenih objekаtа i dа predsednik Srbije imа više poverenjа u vojsku nego u policiju,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.