Lex specialis: Od avgusta stanovi za bezbednjake

Izvor: Mondo, 25.Maj.2018, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lex specialis: Od avgusta stanovi za bezbednjake

Skupština Srbije usvojila je danas leks specijalis koji će omogućiti izgradnju jeftinijih stanova za posebnu kategoriju građana - pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti.

Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

Oni će moći da kupe stanove građene po subvencionisanim cenama, ne većim od 500 evra po kvadratnom metru.,

Ekonomske posledice

Realizacija projekta izgradnje jeftinih stanova trebalo bi pozitivno da će utiče i na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u oblasti građevinarstva, na upošljavanje domaće građevinske industrije, kao i na povećanje zaposlenosti, s obzirom na to da zakon definiše obavezno učešće domaćih firmi.

Do 2020. godine biće izgrađena 5.203 stana.

U prvoj fazi realizacije projekta izgradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti do 2020, čija je vrednost procenjena na 64,35 miliona evra, biće izgrađeno ukupno 1.578 stanova, i to 190 stanova u Vranju, 188 u Nišu, po 200 u Kraljevu i Kragujevcu i po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu.

Od ukupno 5.203 stana, izgradnja 1.578 stanova iz prve faze počinje krajem avgusta, najpre u Nišu ili u Kraljevu.

Stanovi će se graditi u tipskim stambenim zgradama, a u ponudi će biti garsonjere, kao i stanovi sa jednom, dve, tri i četiri sobe.

Površina ovih stanova kretaće se od maksimalna 32 kvadrata za garsonjere, do 92 kvadrata za četvorosobne stanove.

Vučić: Gradnja stanova u šest gradova, kvadrat 500 evra

Izgradnja stanova u skladu sa Zakonom o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti omogućiće da se reši najveći broj nerešenih stambenih potreba zaposlenih u službama bezbednosti koji decenijama nisu uspeli da reše svoje stambeno pitanje i "predstavlja javni interes Srbije".
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.