Lekari i tehničari Vojne bolnice Niš posle šest meseci kući

Izvor: NiskeVesti.rs, 16.Jan.2016, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari i tehničari Vojne bolnice Niš posle šest meseci kući

Kontingent Vojske Srbije (VS) u čijem sastavu su bili lekari i tehničari koji su bili angažovani u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici, doputovali su večeras u Srbiju, saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane.

Kako je saopšteno, pripadnici VS bili su angažovani u lečenju i zbrinjavanju vojnih i civilnih pacijenata i medicinskoj evakuaciji vazdušnim putem ka Keniji, Ugandi i Kamerunu.
Oni su boravili >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << u Bangiju tokom političko-bezbednosne krize u zemlji, a svi su tokom misije odlikovani medaljama UN.
"Njih 68 boravilo je više od šest meseci 4.505 kilometara daleko od Beograda, u srpskoj bazi Morava u Bangiju. U kontingentu su bili lekari i medicinski tehničari iz Vojnomedicinske akademije, Vojne bolnice Niš, Vojnomedicinskog centra Novi Sad i Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd", dodaje se u saopštenju.
Na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" njih su dočekali zamenik načelnika Generalštaba Jovica Draganić, zamenik komandanta Združene operativne komande Slavoljub Janićijević i načelnik Centra za mirovne operacije Milivoje Pajović.
 

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.