LED NA IBRU LOME EKSPLOZIVOM

Izvor: Kurir, 07.Feb.2012, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LED NA IBRU LOME EKSPLOZIVOM

Stručnjaci Vojske Srbije će u toku dana izaći na Ibar i pogledati šta je moguće uraditi kako bi se led usitnio eksplozivom

BEOGRAD - U toku narednih 48 sati intenzivno će se raditi na tome da se reši problem leda na Ibru i Dunavu, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a SrbijePredrag Marić.

Stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vojske Srbije će u toku dana izaći na Ibar i pogledati šta je moguće uraditi kako bi se led usitnio eksplozivom, najavio je Marić.

Što se tiče Dunava, u komunikaciji sa vodoprivrednim preduzećem i Ministarstvom za infrastrukturu juče po podne definisani su kapaciteti kada je reč o ledolomcima, istakao je Marić.

Marić je dodao da očekuje bliže informacije o tome danas kada mogu biti stavljene u funkciju u toku dana.

On je istakao da je danas ključni dan da se najveći i dodatni deo mehanizacije uputi u ugrožene opštine i na tome se u toku jučerašnjeg dana intenzivno radilo.

Marić je rekao da je jedan deo mehanizacije ponegde već i stigao, ali da očekuje da gro mehanizacije stigne danas, najkasnije sutra.

"Prave efekte ovoga ćemo videti u naredna tri do četiri dana", najavio je Marić.

U toku jučerašnjeg dana obavljeno je više akcija evakuacije i spasavanja, a uspešno je okončana akcija spasavanja deteta na teritoriji Zaječara koje je imalo napad slepog creva, istakao je Marić i dodao da je 177 ljudi do sada evakuisano i spaseno.

Marić je rekao da se dogodio jedan smrtni slučaj i da je to deseta žrtva ove elementarne nepogode, jer je stariji muškarac na teritoriji Arilja pronađen na 1.000 metara od kuće, a smrt je nastupila usled smrzavanja.

Zbog velikih snežnih padavina i izuzetno hladnog vremena Vlada Srbije u nedelju uveče proglasila je vanrednu situaciju na teritoriji cele Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.