LDP: Proveriti informacije o padu

Izvor: B92, 03.Apr.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Proveriti informacije o padu

Liberalno demokratska partija je ocenila da treba proveriti da li su istinite informacije iz izveštaja o padu helikoptera Vojske Srbije 13. marta.

Osim toga, kako ističu iz LDP-a, postoji nekoliko vrsta odgovornosti koje treba ispitati.

"Društvo zatrovano svakodnevnom tabloidizacijom svega što je normalno u ovoj zemlji, dodatno se uznemirava informacijama za koje tek treba utvrditi da li imaju uporište u istini i stvarnim događajima koji su prethodili padu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << helikoptera", saopštila je LDP.

Ta stranka smatra da treba ispitati ko je naredio angažovanje vojnog helikoptera i naredio let članovima posade, kao i da li postoji odgovornost osoba koje su u toku leta bile u kontaktu s posadom.

"Koliko odgovornosti postoji u postupcima same posade koja je upravljala helikopterom? To je pitanje koje se ne iznosi da bi se u njemu tražili razlozi bežanja od odgovornosti, već upravo suprotno, da bi se u odgovoru na to pitanje skinula sumnja i ugasila želja pojedinaca da se sakriju iza ljudi koji su nastradali", upitala je ta partija.

Kako su objasnili, taj slučaj ne sme da se zatvori dok se ne ispitaju sve tri vrste odgovornosti i utvrdi činjenično stanje.

"Ako ovo ne uradimo, pad helikoptera i tragično izgubljeni životi ostaće jos jedna tema na kojoj se skupljaju politički poeni bez želje da se utvrdi prava istina, a odgovornost preuzme", saopštila je LDP.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je danas saopštilo da je primarna odgovornost za pad vojnog helikoptera 13. marta na posadi, da postoje osnovi sumnje da deo odgovornosti snosi i jedan broj aktivnih pripadnika Vojske Srbije, kao i indicije za eventualnu odgovornost i određenog broja civilnih lica.

Vojni helikopter koji je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara pao je 13. marta oko 22.30 nedaleko od beogradskog aerodroma. U nesreći je poginulo sedam osoba, a posle udesa Vojska Srbije je formirala dve komisije kako bi se utvrdile okolnosti leta i uzrok nesreće.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LDP: Proveriti istinitost informacija o padu helikoptera

Izvor: Blic, 03.Apr.2015

Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je danas da treba proveriti da li su istinite informacije iz izveštaja o padu helikoptera Vojske Srbije 13. marta, i da postoji nekoliko vrsta odgovornosti koje treba ispitati..."Društvo zatrovano svakodnevnom tabloidizacijom svega što je normalno u ovoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.