Kvar komandi moguć uzrok pada

Izvor: B92, 26.Sep.2012, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kvar komandi moguć uzrok pada"

Beograd -- Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izjavio da je do pada vojnog aviona u Novoj Pazovi verovatno došlo jer su otkazale komande letelice.

Diković je novinarima na VMA rekao da je na osnovu prikupljenih informacija i izjave pilota Tomislava Bećagovića do nesreće došlo jer su otkazale komande na avionu, koji se jutros srušio u rejonu Nove Pazove.

"Rano je davati ocene zašto je došlo do pada aviona sa onim što do sada raspolažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na osnovu izjave Bećagovića došlo je do otkazivanja komande na avionu, ali detalje još ne znamo i istraga će pokazati šta se tačno desilo", rekao je Diković nakon što je obišao povređenog pilota na VMA.

On je dodao da je do nesreće došlo u toku planiranih aktivnosti opitnog leta na avionu tipa "lasta" u toku ispita pokojnog majora Gorana Savića za opitnog pilota koji je tom prilikom nastradao.

Diković je naveo, pozivajući se na izjavu pilota, da su piloti napustili avion u poslednjem momentu i da je Bećagović uspeo da se prizemlji sa padobranom zadobivši lakše povrede, dok Savić nažalost to nije uspeo.

Načelnik Generalštaba je naglasio da je istraga o uzrocima nesreće u toku i da će javnost o tome biti obaveštena kao i da su istražne radnje već preduzete.

Diković je rekao da niko od meštana tom prilikom nije povređen.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diković na VMA: Lasti otkazale komande

Izvor: Kurir, 26.Sep.2012

Rano je davati ocene zašto je došlo do pada aviona sa onim što do sada raspolažemo i na osnovu izjave Bećagovića došlo je do otkazivanja komande na avionu, ali detalje još ne znamo i istraga će pokazati šta se tačno desilo, rekao je LJubiša Diković..BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske...

Nastavak na Kurir...

"Kvar komandi moguć uzrok pada"

Izvor: OkRadio.rs, 26.Sep.2012

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izjavio da je do pada vojnog aviona u Novoj Pazovi verovatno došlo jer su otkazale komande letilice.Diković je novinarima na VMA rekao da je na osnovu prikupljenih informacija i izjave pilota Tomislava Bećagovića do nesreće došlo jer su otkazale...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.