Krediti za vojna lica

Izvor: RTS, 30.Mar.2016, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krediti za vojna lica

Ministar odbrane Zoran Đorđević i predsednik Upravnog odbora Sosijete Ženaral banke Srbija Goran Pitić potpisali su Ugovor za realizaciju Programa dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica za 2016. godinu.
Zainteresovanost pripadnika Vojske za ove kredite raslo je iz godine u godinu i do sada je na taj način svoje stambeno pitanje rešilo 2.265 oficira i podoficira u Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odbrane i Vojsci Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U budžetskom fondu za finansiranje stambenih potreba, Ministarstvo odbrane je ove godine obezbedilo 462 miliona dinara.
Iz tog fonda obezbeđuju se sredstva za deo kredita u visini od 14 do 25 odsto njegove vrednosti, koje profesionalno vojno lice vraća posle otplate banci, proteklih pet godina sa kamatnom stopom od 0,1 odsto na godišnjem nivou.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.