Kraj stanja najviše borbene gotovosti

Izvor: Mondo, 04.Okt.2018, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj stanja najviše borbene gotovosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rano jutros doneo je odluku o ukidanju stanja najviše borbene gotovosti Vojske Srbije.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je rano jutros, u skladu sa svojim ovlašćenjima propisanim Zakonom o odbrani, dostavio ministru odbrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Milanu Mojsiloviću naređenje o dezangažovanju snaga za hitno i brzo reagovanje.

Vojska Srbije u saradnji sa ostalim bezbednosnim strukturama Republike Srbije u skladu sa naređenjem Vrhovnog komandanta i dalje prati bezbednosnu situaciju i spremna je da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i sve naše građane bez obzira gde žive, navodi se u saopoštenju Ministarstva odbrane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti nakon što su kosovski specijalci ROSU upali u objekat u Zubinom potoku.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.