Kopaonik: Požar skoro pod kontrolom

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kopaonik: Požar skoro pod kontrolom

Na Kopaoniku, u rejonu Pančićevog vrha, vatrogasci su danas oko 17 sati požar stavili pod kontrolu a ostaće preventivno da dežuraju i tokom noći.

"Vatra je, trenutno na 99 odsto površina stavljena pod kontrolu a deo ljudstva ostaće preventivno da dežura tokom noći", rekao je Tanjugu načelnik Štaba za vanredne situacije u Kraljevu Radojica Kočović.

Uz 55 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, u gašenju požara angažovano je i desetak predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Nacionalnog parka, a u pomoć su pristigli i pripadnici Vojske Srbije sa jednom cisternom.

Požar, koji je izbio u utorak od posledica zaostalih kasetnih bombi, juče se prošio na kosovsku stranu, tako da je, prema procenama nadležnih, ukupno vatrom bilo zahvaćeno oko 100 hektara šume i rastinja.

Kočović je prethodno rekao Tanjugu i da se vatra koja se juče proširila na kosovsku stranu "danas zbog vetra vratila preko Krčmara" i dodao da požar sa kosovske strane gase vatrogasci iz Leška i Kosovske Mitrovice.

Požar u rejonu Pančićevog vrha izbio je u utorak zbog aktiviranja nekoliko kasetnih bombi, a vatrogasno-spasilačke jedinice uspele su brzo da vatru stave pod kontrolu na delu terena na kome je moguć pristup.

Oni ne mogu da budu angažovani u delu Kopanika koji je vidljivo obeležen žutim trakama, odnosno ukazuje na opasnost od zaostalih kasetnih bombi, već to rade uglavnom firme specijalizovane za "čišćenje terena" od kasetnih bombi.

Na Kopaoniku se na nekoliko lokacija nalaze kasetne bombe zaostale iz NATO bombardovanja, a prilikom njihovog uklanjanja u pretekla dva i po meseca poginula su dva vojna pirotehničara i deminer koji je radio za privatnu firmu.

(Tanjug Foto Tanjug Saša Petrović)
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Požar na Kopaoniku pod kontrolom

Izvor: Studio B, 11.Okt.2012

Na Kopaoniku, u rejonu Pančićevog vrha, vatrogasci su danas oko 17 sati požar stavili pod kontrolu a ostaće preventivno da dežuraju i tokom noći. .."Vatra je, trenutno na 99 odsto površina stavljena pod kontrolu a deo ljudstva ostaće preventivno da dežura tokom noći", rekao je Tanjugu načelnik...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.