Kobre zovu VIDEO

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 22:21

"Kobre" zovu VIDEO

Na osnovu Odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su danas drugi ciklus konkursa za prijem novih pripadnika.

Reč je o prijemu novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre".

Prijave za konkurse, koji će biti otvoreni do 30. septembra 2023. godine mogu da podnesu svi zainteresovani mladići >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i devojke koji imaju do 30 godina. Oni koji ispune propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

Sve one koji uspešno prođu zahtevne zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume, očekuje selektivna obuka koja obuhvata više eliminacionih faza, a najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

One koji postanu pripadnici i stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije uz kontinuiranu obuku i usavršavanje, očekuje rad sa najsavremenijim naoružanjem i opremom. Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici "Kobri" službovati u Beogradu.Na konkurse se mogu prijaviti i kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica.Detaljne informacije o konkursima za prijem u specijalne jedinice mogu se pronaći na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/konkurs-za-specijalne-jedinice-vojske-srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.