Kampanja protiv vojske i Vučića

Izvor: Beta, 30.Jan.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanja protiv vojske i Vučića

BEOGRAD, 30. januara 2015. (Beta) - Ministar odbrane Bratislav Gašić ocenio je da se protiv Vojske Srbije vodi, kako se izrazio, "orkestrirana kampanja" koja će se nastaviti i narednih dana, a čiji je krajnji cilj napad na premijera Aleksandra Vučića.

"Iza cele priče stoje odredjeni krugovi i u okruženju naše zemlje kojima ne odgovara jaka i moderna vojska koja ima sve veće poverenje gradjana. Tim interesnim krugovima smeta i činjenica da ne mogu da komanduju Vučiću", >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rekao je Gašić za list "Blic".

Gašić je rekao da ne tvrdi da su deo tih interesnih krugova ombudsman Saša Janković, poverenik Rodoljub Šabić, transrodni major Helena i bivša direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić, ali je dodao da treba pitati njih "za koga oni to rade".

On je dodao da Janković može da dodje u kontrolu i proveri svoje sumnje u rad VBA, ali ga je kritikovao zbog toga što je na sednici skupštinskog odbora, otvorenoj za javnost, pokazao strogo poverljiva dokumenta, iako nema pravo na to.

"Tako me je Šabić iste te srede kritikovao jer nisam dostavio tražene informacije Beti. Pa neću valjda novinare da informišem sa koliko pilota, aviona i ostalog raspolaže vojska", rekao je Gašić.

Ministar je dodao da je istog dana dobio i tužbu udruženja "Egal" koje je podneo transrodni major Helena zbog diskriminacije.

"To što smo penzionisali osobu koja ima prijave za prostituciju spada u diskriminaciju?", zapitao je Gašić i dodao da nije slučajno što je juče Fond za humanitarno pravo ponovio optužbe da je načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković učestvovao u ratnim zločinima.

I premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u četvrtak iz Beča da se vodi kampanja protiv Vojske Srbije kao i da jedan deo političke javnosti i političara pokušava da sruši sve ono što je u Srbiji dobro.

Vučić je ocenio da general Diković nije nikakav ratni zločinac ali je dodao da je na institucijama da rade svoje posao i pokažu da li je to istina ili ne.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"U toku kampanja protiv vojske i Vučića"

Izvor: Mondo, 30.Jan.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić ocenio je da se protiv Vojske Srbije vodi, kako se izrazio, "orkestrirana kampanja" koja će se nastaviti i narednih dana, a čiji je krajnji cilj napad na premijera Aleksandra Vučića...Foto: Beta/Nenad Stojanović.."Iza cele priče stoje određeni krugovi i u okruženju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.