Kad pirotehnika pokvari slavlje

Izvor: Mondo, 28.Dec.2017, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kad pirotehnika pokvari slavlje"

Pripadnici Garde Vojske Srbije održali su danas pred 200 đaka OŠ "Đorđe Krstić" predavanje o opasnostima koje nose upotreba petardi i pirotehničkih sredstava.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

U teoretskom delu, osnovci su čuli o opasnostima, zdravstvenim i zakonskim posledicama upotrebe petardi i vatrometa, a akcenat je stavljen na moguće štetne posledice po zdravlje ljudi i životinja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
U praktičnom delu predavanja volonteri Crvenog krsta đacima su prikazali kako se pruža prva pomoć kod najčešćih povreda nastalih upotrebom pirotehničkih sredstava - opekotina, razderotina i amputacija.

MORA bez petardi! (ANKETA)

Predavanje je održano u saradnji s volonterima Crvenog krsta, kao i Gradskom opštinom Čukarica u cilju podizanja svesti o opasnostima pirotehničkih sredstava uoči predstojećih praznika.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Svake godine u vreme praznika bude povređenih pirotehničkim sredstvima, najčešće petardama. Nekada su povređeni oni koji te petarde bacaju, nekad se petarde bacaju na druge ljude, ali činjenica je - nikako da se opametimo.

Tome u prilog govore i ove vesti:

Užas kod Loznice: Dečaku petarda raznela šaku!Ubacili petardu u flašu, povređen dečakSHVATITE OZBILJNO: Petarde mogu da ubiju!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.