Intoniranjem himne počelo jesenje zasedanje

Izvor: Blic, 01.Okt.2013, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intoniranjem himne počelo jesenje zasedanje

U Skupštini Srbije danas je počelo jesenje zasedanje parlamenta svečano - intoniranjem himne “Bože pravde”, a ispred Doma Narodne skupštine postrojena je Garda Vojske Srbije.

Državnu himnu Srbije na početku zasedanja izveo je hor Fakulteta muzičke umetnosti “Collegium musicum”, nakon čega su parlamentarci započeli rad.

Intonranje himne i postrojavanje počasne jedinice Vojske Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispred zdanja na Trgu Nikole Pašića na početku i kraju redovnih, prolećnih i jesenjih zasedanja obavlja se u skladu sa Zakonom o Narodnoj skupštini.

Na početku radnog dana poslanici će najpre postavljati pitanja, kao i svakog utorka i četvrtka, a potom će preći na debatu novih zakonskih rešenja i zoblasti legalizacije, koja predvidjaju mogućnost plaćanja legalizacije na rate do 20 godina.

Visinu naknade za bespravno izgradjene objekte, prema predlogu zakona, utvrđivaće lokalne samouprave, koje će moći i da smanje maksimalni rok od 20 godina.

Novi zakon o legalizaciji odnosi se na bespravne objekte izgradjene do 11. septembra 2009. godine za koje je zahtev za legalizaciju podnet do 11. marta 2010.

U tom roku su podneti zahtevi za legalizaciju oko 700.000 objekata, a prema podacima Republičkog geodetskog zavoda u Srbiji ima ukupno oko 1,3 miliona objekata neupisanih u katastar.

Predlogom novog zakona je predvidjena obimnija projektna dokumentacija i vlasnici objekata će imati veće troškove.

Na dnavnom redu prve sednice jesenjeg zasedanja nalazi se 23 zakonskih predloga i drugih akata.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.