Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 10:18

IZ AMERIKE STIŽE MOĆNO ORUŽJE: Koliko će Vojska Srbije biti moćnija sa Hamvi vozilima?

Pre desetak dana u svom gostovanju na TV “Pink” predsednik Srbije je obelodanio da je za jedinice Vojske Srbije nabavljeno 118 borbenih vozila američke proizvodnje “Hamvi” odnosno HMMWV pogona točkova 4x4.

Tom prilikom je naglasio da je Vojsci Srbije isporučeno već 66 vozila, a naknadno je potvrđeno da se ona nalaze u vojnoj bazi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Pančevu u kojoj se nalazi 72. brigada za specijalne operacije.

Naime Američka ambasada u Srbiji objavila je na svom Instagram kanalu da su vozila u kasarni u Pančevu i da će biti korišćena, između ostalog, za potrebe učešća u međunarodnim mirovnim misijama.

Ambasada SAD objavila je i snimak dopremanja Hamvija preko aerodroma „Nikola Tesla“. Planirano je da novi primerci HAmvi vozila budu opremljeni mitraljezom kalibra 12,7 milimetara ili automatskim bacačem granata postavljenim na univerzalnom nosaču.

"Hamvi" je višenamensko lako oklopljeno borbeno vozilo točkaš, koje je vrlo popularno i koriste ga mnoge vojske u svetu i gotovo sve formacije u okruženju Srbije.

Više o tome gledajte u snimku ispod teksta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.