Helikopteri Mi-35 stigli u Srbiju

Izvor: RTS, 02.Dec.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helikopteri Mi-35 stigli u Srbiju

Novi helikopteri Mi-35M za Vojsku Srbije stigli su na aerodrom u Batajnicu, preneo je "Sputnjik". Prema podacijam ssajta "Flajt radar"sleteo je avion transportni avion "an 124“ koji je pošao iz Rostova na Donu i leteo je preko Crnog mora i Bugarske.
Ranije je najavljeno da će Srbija preuzeti četiri helikoptera Mi-35M od Ruske Federacije. 

Ministar Aleksandar Vulin je u avgustu prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << statičkom prikazu četiri helikoptera Mi-35M koji će biti isporučeni Vojsci Srbije i demonstracionom letu.
Te letelice predstavljaju veliku razliku u odnosu na ono što je Vojska Srbije do sada imala. To se pre svega ogleda u opremi helikoptera i prelasku sa analognog na digitalno. 
Helikopteri će moći da budu upotrebljeni u borbi dnevnim i noćnim uslovima, kao i u složenim meteorološkim uslovima. 
Helikopter Mi-35M je oklopljen – glavni sistemi, motor, rotor, kao i sama kabina i piloti su zaštićeni.
Uz ovaj helikopter piloti će moći da dejstvuju na većim daljinama jer raspolaže termovizijom, televizijom,a  opremljen je i naočarima za noćno letenje.

Prvenstveno je namenjen za protivoklopnu borbu, ali osposobljen je i za celu paletu drugih zadataka koje može da izvršava, kao što su prevoženje ljudstva, tereta i izviđanje i iz vazduha.
Helikopter Mi-35M može transportovati do osam vojnika s punom opremom i naoružanjem do 1.500 kilograma, dok terete velikih dimenzija može da nosi na specijalnim užadima ili sajlama.
Bigata oprema
Posada helikoptera, pilot i pilot-operater, smeštena je u tandem-kabinama, sa dvostrukim komandama, a letelica poseduje oklop koji štiti kako posadu, tako i vitalne delove helikoptera.
Za zaštitu od vođenih raketa helikopter je opremljen sistemima za pasivnu i aktivnu samozaštitu.
Rezervoari za gorivo obloženi su materijalom koji sprečava curenje goriva i eksploziju pri pogotku, a radi smanjenja infracrvenog odraza na izduvnim cevima motora ugrađeni su sistemi za smanjenje temperature izduvnih gasova.

Helikopter Mi-35M poseduje poslednju generaciju avionike i napadno-navigacijskog sistema, optoelektronski nišanski sistem, kao i sisteme samozaštite koji obezbeđuju borbenu upotrebu helikoptera u svim meteo-uslovima, danju i noću.
Visoke borbene karakteristike ogledaju se i u maksimalnoj brzini od 310 kilometara na sat i operativnoj visini od 5.400 metara, kao i doletu do 460 kilometara. S dopunskim rezervoarima goriva to može da bude i do 1.085 kilometara.
Od naoružanja, na helikopteru je u obrtnoj kupoli ugrađen top kalibra 23 milimetra i uvezan sa sistemom za upravljanje vatrom.
Na svakom krilu može nositi širok dijapazon naoružanja uključujući dodatne topove 23 milimetra, nevođene rakete 80 milimetara i najsavremenije vođene rakete velikog dometa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biće deo eskadrile u Lađevcima: U Batajnicu stigle "ubice tenkova"

Izvor: Večernje novosti, 03.Dec.2019, 00:11

Helikopteri Mi-35M, koje je naša zemlja kupila od Rusije, dopremljeni na batajnički aerodrom. Letelice će biti deo 714. protivoklopne eksadrile "Senke", na Aerodromu Lađevci. Služe za blisku borbu BORBENI helikopteri Mi-35M, koje je Srbija kupila od Rusije, u ponedeljak...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.