Haubice, minobacači, puške: Vojska Srbije spremna

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 21:04

Haubice, minobacači, puške: Vojska Srbije spremna

Jedinice Četvrte brigade kopnene vojske koje učestvuju na združenoj taktičkoj vežbi snaga odbrane Republike Srbije "Zajednički odgovor 2023" započele su vežbu.

Nakon premeštaja sa matične lokacije i zauzimanja operativnog borbenog rasporeda, jedinice iz sastava ove brigade započele su taktička uvežbavanja i seriju gađanja iz pešadijskog, artiljerijskog i naoružanja roda oklopnih jedinica.

Danas je dejstvovano iz samohodnih haubica "gvozdika", protivoklopnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lansirnih oruđa, minobacača, automatskih bacača granata i dalekometnih pušaka.

Brzo i efikasno uništenje ciljeva koji su simulirali elemente neprijateljevog rasporeda pokazuje da su pripadnici jedinice u potpunosti osposobljeni za realizaciju vatrenih zadataka i da spremni dočekuju predstojeća bojeva gađanja i složenije etape vežbe.

Taktička uvežbavanja na poligonu "Pasuljanske livade“ realizuje i raketna baterija za protivvazduhoplovna dejstva, kao i inžinjerijske, logističke i jedinice veze zadužene za obezbeđenje i podršku u borbenoj operaciji. Intenzivne vežbovne aktivnosti u pokretu i na stalnim i privremenim poligonima započeli su i drugi sastavi Vojske Srbije koji učestvuju na združenoj taktičkoj vežbi snaga odbrane Republike Srbije sa bojevim gađanjima „Zajednički odgovor 2023“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.