Granit 2023.: Građani zadovoljni prikazanim

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 16:32

"Granit 2023.": Građani zadovoljni prikazanim

Više hiljada ljudi, koji su prisustvovali prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" na aerodromu u Batajnici, bilo je zadovoljno onim što su tamo videli.

Najveći broj njih je u Batajnicu došao porodično. "Došao sam da pokažem sinu sposobnost i opremljenost naše Vojske, i najviše su nam se dopali avioni", rekao je jedan mladić koji je došao sa sinom.

"Mislim da je naša vojska solidno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opremljena, kad pogledam druge Vojske, mislim da što više treba da imamo opreme municije, ali i solidarnosti, sve je ovo za mene nova tehnika", rekao je jedan stariji gospodin.

"Ja sam bio '82. godine u vojsci kao tenkista, bilo je drugačije, sada je mnogo više elektonike, to ne volim, ali je bolje", dodao je on, prisećajući se svojih vojničkih dana.

"Srbija je jaka zemlja", prokomentarisao je prikaz Vojske Srbije jedan mlađi muškarac.

Jedan bračni par je takođe bio impresioniran viđenim.

"Novi radari, nova vozila iz namenske industrije, ima šta da se vidi, svaka čast, svake godine sve bolje i bolje", rekao je suprug, i dodao: "Mojoj supruzi su se dopali Migovi".

Na jednog starijeg sugrađanina najjači utisak ostavili su pripadnici pešadije.

"Najviše mi se dopala pešadija, ja kada sam bio u vojsci nismo imali ovako savremenu opremu", istakao je on.

Jedan brižna baka je, opet, ocenu prikaza zasnovala na onom što se najviše dopalo njenim unucima.

"Stvarno je super, deca žele da se slikaju na svakom vozilu", istakla je ona.

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023", na vojnom aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović", u Batajnici, gde su građani mogli da vide najsavremenije oružje, bio je otvoren za javnost od 9 do 15 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.