Gašić obišao bazu Borance

Izvor: RTS, 07.Jan.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić obišao bazu ''Borance''

Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je "Borance" gde su oficiri, podoficiri i vojnici Prve brigade Kopnene vojske obeležili Božić po julijanskom kalendaru radno na poslovima obezbeđenja administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti u Odseku Sever.
Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane, Gašić je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da Božić, koji se tradicionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << provodi sa porodicom i najbližima, provede sa pripadnicima Vojske Srbije koji su na zadatku u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ocenjujući bezbednosnu situaciju u Kopnenoj zoni bezbednosti duž administrativne linije, Gašić je istakao da je Vojska Srbije, ne samo sada, već i u vremenu koje je bilo iza nas, uvek apsolutno spremna.
Gašić je posetio bazu ''Borance'' u pratnji načelnika Uprave za obuku i doktrinu GSS brigadnog generala Marinka Pavlovića, zamenika komandanta Kopnene vojske general-majora Želimira Glišovića i komandanta Prve brigade Kopnene vojske brigadnog generala Željka Petrovića.
Baza ''Borance'', smeštena je u blizini kopaoničkih sela Blaževo i Vitoše, a vojnicama sa severa zemlje koji su na toj bazi povereno je 30 kilometara administrativne linije, počev od Pančićevog vrha pa do vrha Pilatovice.
''Borance'' je jedna od brojnih baza u kojima su angažovani pripadnici Vojske Srbije koji zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova obezbeđuju administrativnu liniju prema KiM.
Kopnena zona bezbednosti proteže se duž administrativne linije Republike Srbije s autonomnom pokrajinom Kosovom i Metohijom (KiM), čija je ukupna dužina 382 kilometra, a širina pet kilometara.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.