Gašić: Vojska se vraća u Pirot

Izvor: B92, 13.Feb.2015, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Vojska se vraća u Pirot

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da bi Vojska Srbije trebalo da se vrati u kasarnu u Pirotu najkasnije do 2016. godine.

"Ova kasarna kao i mnoge u Srbiji je u periodu od 2006. do 2010. godine napuštena bez ikakvog razloga. Generalštab Vojske Srbije razmatra mogućnost da se Vojska ovde ponovo vrati, kao što smo to učinili u Zrenjaninu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Požegi", rekao je Gasić posle razgovora sa oficirima i vojnicima u Kasarni.

Upitan da li je kasarna spremna za povratak vojske, Gašić je odgovorio da Vojska čuva svoju imovinu i naglasio da za to nisu potrebna značajna ulaganja.

"Dogovor je da zajedničkim snagama sredimo kasarnu i da ona krajem ove godine bude spremna za prijem vojnika", rekao je Gašić.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić ocenio je da je povratak vojske od velikog značaja za Pirot.

"Naš grad tradicionalno voli vojsku i bio bi najsrećniji ukoliko se vojska vrati u Kasarnu. Mi smo svesni značaja povratka i ovo jeste nova fabrika u Pirotu. Sarađivaćemo sa Ministarstvom odbrane i pomoći oko sređivanja kasarne i stvaranja uslova da se vrati vojska u Pirot", rekao je Vasić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gašić: Povratak vojske u Pirot početkom 2016. godine

Izvor: JužneVesti.com, 13.Feb.2015

Iako je bilo reči da se vojska ove godine vrati u napuštenu pirotsku kasarnu, ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da se to neće desiti pre početka 2016. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.