Gašić: VS partner Krušiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: VS partner Krušiku

Vojska Srbije biće partner broj jedan u svim budućim poslovima holding kompanije "Krušik", izjavio je danas ministar odbrane Bratislav Gašić prilikom posete toj fabrici namenske industrije u Valjevu.

U saopštenju se navodi da je Gašić dobio uveravanja od poslovodstva i predstavnika sindikata da se dogovor postignut prilikom njegovog ranijeg boravka u toj fabrici u julu, vezan za organizaciju proizvodnje i rešavanja finansijskih problema, poštuje.

"Više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se ne isplaćuju minimalne zarade, usaglašeni su stavovi oko najniže zagarantovane cene rada i potpisan je kolektivni ugovor. Razgovarali smo i o nekim novim razvojnim projektima i o tome šta „Krušik“ treba da učini da bi postao jedna stabilna firma", rekao je Gašić.

On je istakao da je bilo reči i o konverziji duga tog privrednog društva, isplati otpremnina radnicima i rešavaju problema oko uplate staža radnicima koji treba da idu u penziju.

"Ovo poslovodstvo mora da nađe način da isplati doprinose radnicima jer u periodu od 2000. do 2012. godine to niko nije činio. Ti ljudi su svoje penzije zaradili i moraju da počnu da ih dobijaju", istakao je Gašić.

Aneksom kolektivnog ugovora koji je potpisan krajem avgusta, ukinuta je minimalna zarada za zaposlene u holding kompaniji „Krušik“, pa će prvi deo septembarske plate, prema novom obračunu isplaćen juče.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Država će pomoći "Zastava oružje"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2014, 17:43

Kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje'' država mora da pomogne u modernizaciji, ali i izmirenju duga - rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić prilikom posete najstarijem privrednom društvu iz odbrambene industrije..."Dugovi su u Zastavi oružje prešli preko 12 i po milijardi sve ukupno. Ta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.