Gašić:U poslednje dve godine  za vojsku vezujemo samo pozitivne trendove

Izvor: Studio B, 07.Feb.2015, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić:U poslednje dve godine za vojsku vezujemo samo pozitivne trendove

Propadanje vojske zaustavljeno 2012.godine i to je usko povezano sa dolaskom Aleksandra Vučića na čelo Srbije rekao ministar odbrane Bratislav Gašić gostujući u "Panorami"

 

 

 Na pitanja vezana  za modernizaciju vojske i druge aktuelne političke teme u  večerašnjoj "Panorami" odgovarao je ministar odbrane Bratislav Gašić.

 Propadanje vojske zaustavljeno 2012.godine i  to  je usko povezano sa dolaskom Aleksandra Vučića na čelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Srbije,  smatra ministar  Gašić.

"Pojedini političari činili su sve  kako bi vojsku sveli na nivo nekakve nacionalne garde, a u prilog tome govori  tadašnji trend rasprodaje  vojne opreme i  imovine", naveo je prvi čovek ministarstva odbrane.

Poslednja istraživanja pokazuju da  posle vlade i premijera, odnosno SPC, najveći ugled, a u praksi je to potvrđeno učešćem  pripadnika vojnih jedinica u spasavanju ljudi i imovine  na područjima koja su bila ugrožena poplavama i drugim prirodnim nepogodama, pre svega u Obrenovcu i  Krupnju, ali i na mnogim drugim lokacijama.

Prema Gašićevim rečima vodila se  polemika o tome da li  sektor za vanredne situacije treba izmestiti iz MUP-a s obzirom na ubrzane klimatske promene na  globalnom nivou. Ministra odbrane je , sa druge strane,   zaključio da načelnik  tog sektora Predrag Marić radi profesionalno i odgovorno.

Pozitivnim trendovima, prema rečima resornog ministra , u prilog govori i sve veće interesovanje omladine za služenje vojnog roka i pohađanje vojnih obrazovnih institucija.

U nastavku emisije bilo je reči i o drugim aktuelnim pitanjima koja se odnose na modernizaciju i funkcionisanje  Vojske Srbije.

 

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.