Gašić: Priliv izbeglica najveći bezbednosni rizik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2015, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Priliv izbeglica najveći bezbednosni rizik

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da vojska može da odgovori na sve bezbednosne izazove, istakavši da u ovom trenutku nekontrolisani priliv izbeglica predstavlja najveći bezbednosni rizik za Srbiju i čitavu Evropu.

"Pripravnost je podignuta na viši nivo i spremno dočekujemo sve rizike. Građani Srbije ne treba da strahuju od izbeglica iz Azije i Afrike", rekao je Gašić za današnje Večernje novosti.

On je istakao da vojne službe bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zajedno s drugim državnim organima, budno prate kretanje izbeglica, ali i svaku naznaku terorizma u regionu.

"Spremni smo za svaku opasnost. Naša vojska može da odgovori na sve bezbednosne izazove, bez obzira na to da li je u pitanju KiM, Kopnena zona bezbednosti, terorizam ili masovni priliv migranata", naglasio je Gašić.

On je dodao da je vojska preuzela zadatke na uređenju kampova za izbeglice i prihvatnih centara.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: Vojska Srbije spremna za svaku opasnost

Izvor: Press, 20.Avg.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić, izjavio je danas da je Vojska Srbije spremna za svaku opasnost i primetio da je trenutno najveći rizik po zemlju, kao i za čitavu Evropu, od nekontrolisanog ulaska izbeglica. .    ...

Nastavak na Press...

Gašić: Vojska pojačala budnost zbog priliva migranata

Izvor: Večernje novosti, 20.Avg.2015

NAJVEĆI bezbednosni rizik za Srbiju, kao i za čitavu Evropu, trenutno je nekontrolisani ulazak migranata. Ovaj talas stavljen je pod kontrolu, posebno kada je reč o proveri njihovog prtljaga. Pripravnost je podignuta na viši nivo i spremno dočekujemo sve rizike. Građani Srbije ne treba da strahuju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.