Gašić: Predložiću ukidanje vanredne situacije u Obrenovcu

Izvor: Večernje novosti, 08.Jun.2014, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Predložiću ukidanje vanredne situacije u Obrenovcu

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je, nakon posete Obrenovcu, da će sutra predložiti premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da vanredna situacija u tom gradu bude ukinuta. Jedinice Vojske Srbije već četiri dana ubrzano rade na efikasnom saniranju štete u tom gradu, izjavio je Gašić, a prenosi portal Ministarstva odbrane. "Sada radimo na osposobljavanju kolektora, zamenili smo uništene cevi, za šta je Beograd izdvojio oko osam miliona dinara. Očekujem da, posle sutrašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << raporta o urađenom poslu tokom današnjeg dana, predsedniku Vlade predložim ukidanje vanredne situaciju u Obrenovcu", rekao je Gašić, navedeno je na sajtu. Ministar odbrane je rekao da su pripadnici Vojske Srbije tokom poslednja četiri dana učinili sve što su mogli da se situacija u Obrenovcu posle katastrofalnih poplava normalizuje. "Svakog dana je ovde sve više vojnika, oficira i podoficira brojnih jedinica Vojske Srbije, koji u saradnji sa pripadnicima Žanadarmerije i civlnih struktura iznosi uništeni nameštaj i nagomilano đubre, zaostalo posle povlačenja vode", rekao je on i dodao da to nije kraj posla. Prema njegovim rečima, u Obrenovcu će ostati deo intendantskih, inžinjerijskih i ABHO jedinica, kao i jedinica koje opslužuju kasarnu u kojoj je smešteno više od 500 porodica. "Radovi na dezinfekciji gradskih ulica se nastavljaju, a veliki deo posla sada očekuje gradske službe i Beograda i Obrenovca. Tokom narednih mesec dana njihov zadatak je da učine sve što je potrebno da se normalizuje život meštana, naročito u ovim najkritičnijim delovima grada", kazao je Gašić. Kako je navedeno na portalu Ministarstva odbrane, veći deo vojnika, nakon sutrašnjeg dana trebalo bi da se vrati u matične kasarne, posle još jednog obilaska najugroženijih obrenovačkih područja. Tokom obilaska Obrenovca, pored Gašića bili su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković. Ministar odbrane je apelovao na meštane da budu strpljivi, ističući da je oko 15.000 kuća u Obrenovcu odneto posle poplava koje su zadesile Srbiju. "Vlada Srbije neće zaboraviti nikoga. Šteta koju su Obrenovčani pretpeli biće nadoknađena, ali to mora da potraje. Potrebno nam je strpljenje i poverenje", naglasio je Gašić. Na sajtu ministarstva je navedeno i da je, nakon postrojavanja u kasarni “Bora Marković”, oko 1.000 pripadnika Vojske Srbije, uz tešku mehanizaciju, upućeno na zadatke. Zato sada, kako je navedeno, u doskora neprohodnim ulicama, nema više gomila kabastog smeća, mirisa truleži. "Vojska je odnela oko 15.000 tona kabastog smeća i možemo slobodno reći da smo trenutno najveće građevinsko i komunalno preduzeće u zemlji", izjavio je general potpukovnik Aleksandar Živković, komandant Štaba za otklanjanje posledica poplava u Obrenovcu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: Predložiću ukidanje vanredne situacije u Obrenovcu

Izvor: Radio 021, 08.Jun.2014

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je, nakon posete Obrenovcu, da će sutra predložiti premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da vanredna situacija u tom gradu bude ukinuta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.