GOTOVINA TRAŽI SPAS OD SRBIJE

Izvor: Kurir, 09.Sep.2011, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GOTOVINA TRAŽI SPAS OD SRBIJE

BEOGRAD - Pomoć prijatelja? Odbrana hrvatskog generala Ante Gotovine, osuđenog na 24 godine zbog akcije „Oluja“, zatražila je po drugi put od Haškog tribunala da Srbiju obaveže na dostavljanje dokumenata o toj operaciji.

BEOGRAD - Pomoć prijatelja?

Odbrana hrvatskog generala Ante Gotovine, osuđenog na 24 godine zbog akcije „Oluja“, zatražila je po drugi put od Haškog tribunala da Srbiju obaveže na dostavljanje dokumenata o toj operaciji.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />Pozivajući se na zapisnike sa sednica Vrhovnog saveta odbrane SRJ, odbrana tvrdi da vlasti Srbije poseduju izveštaje o „Oluji“ koje su morali da napišu oficiri Vojske Jugoslavije na službi u armiji RSK. Gotovinini branioci tvrde da su više puta pisanim zahtevima pokušali da od Srbije dobiju te dokumente, ali da im iz Beograda nije stigao nijedan odgovor.

Njihov prvi zahtev, kojim su takođe tražili zapisnike sa sednice VSO, Apelaciono veće Tribunala je odbilo.

(R. K.)
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.