Evo šta je predsednik Vučić poručio oficirima FOTO

Izvor: Mondo, 09.Sep.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta je predsednik Vučić poručio oficirima FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je samo svestran i savremeno obrazovan oficir garant snage i moći i spremnosti Vojske Srbije, spreman da brani i odbrani svoju zemlju, svoju otadžbinu i svoj narod.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je u obraćanju na promociji najmlađe generacije oficira Srbije istakao važnost obrazovanja i značaj koji Univezitet odbrane ima za ukupan obrazovni i naučni razvoj i napredak zemlje.

Predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je istakao da je zato jedan od najvažnijih ciljeva adekvatna priprema naših oficira za preuzimanje odgovornosti koja ih očekuje.

Naši oficiri, podvukao je, postrojeni danas, su upravo završili svoje školovanje i spremni su za hrabar i častan poziv, i služe svojoj otadžbini i njenim građanima.

On im je poručio da su završili školu koja ima 167 godina tradicije i koju su završili vojvode Putnik, Mišić, Bojović, Stepanović i beskrajni niz junaka koji su vodili srpsku vojsku u pobede.

Hiljade građana na promociji oficira u Beogradu

Poručio im je da treba da budu ponosni na svoje pretke, da baštine tu svetlu tradiciju, te da će se suočiti sa svakodnevnim izazovima i da moraju da budu svesni odgovornosti da čuvaju ono što je najvrednije - životi i naša otadžbina Srbija.

Predsednik Srbije je podvukao da je za srpskog vojnika otadžbina uvek bila najveća svetinja i da će tako i ostati.

"Naša dužnost je da svoje potomke vaspitavamo na sjajnim primerima patriotizma, kakvi su retko zabeleženi i u celoljudskoj istoriji. Deca i mladi treba da prepoznaju uzor u srpskim vojskovođama, vojnicima i herojima", smatra on.

Izvor: Tanjug

Izrazio je uverenje da su vrednosti koje su duboko usađene u njih tokom obrazovanja u Vojnoj Akademiji - odgovornost prema ljudima koji očekuju njihova naređenja, ali i prema otadžbini.

"Zato su u vrednostima kojima se učite, najviše mesto zauzimaju vojnička čast, oficirski integritet, ljubav prema Srbiji, ideja humanosti i saradnje, međunarodna i sa državama, ideja mira. Vaš posao je da čuvate, branite i štitite nezavisnost i suverenitet Srbije", naglasio je Vučić.

Centar Beograda zatvoren, evo kuda nećete moći

On je rekao da je ponosan što Vojska Srbije zauzima prvio mesto po poverenju građana u institucije, te dodao da je zadatak Vojske da garantuje i stabilnost i mir. Takođe je rekao da Srbija pretenduje da u oblasti bezbednosti i školovanja zauzme prvo mesto u regionu.

Podsetio je da su obrazovanje na Vojnoj akedemiji prošli kadeti velikog broja zemalja sa svih kontinenata, te posebno pozdravio kadete iz Angole, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, koji su upravo završili školovanje. Izrazio je uverenje da će u svoje zemlje poneti oficirsko znanje, lepa sećanja na našu zemlju i doživotna prijateljstva.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.