EKSKLUZIVNO: Ovu borbenu vojnu tehniku Srbija dobija od Belorusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2017, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSKLUZIVNO: Ovu borbenu vojnu tehniku Srbija dobija od Belorusije

Posle nabavke šest "migova 29", koji bi uskoro iz Rusije trebalo da stignu u našu zemlju, državni vrh Srbije dogovorio je isporuku borbene tehnike Vojsci Srbije, ovoga puta iz Belorusije

Kako ekskluzivno saznajemo premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Zoran Đorđević dogovorili su isporuku 8 migova 29, 18 kamiona sa S-300 i modernizaciju KUB sistema.

Ovi ratni sistemi pomoći će obnovu i borbenu moć PVO Vojske Srbije. Sistemi koji stižu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Belorusije trebalo bi da popune praznine koje postoje u odbrani srpskog neba, a nabavkom lovačke avijacije i ovih PVO sistema zaštita vazdušnog prostora biće kompletna.

Sa donacijom migova 29 koje smo dogovorili sa Rusijom i sa Belorusijom, Vojska Srbije biće pojačana sa ukupno 14 najpopularnijih borbenih aviona današnjice. To je avion brzine oko 2,2 maha koji ima radar dometa do 80 kilometara i može da nosi rakete vazduh–vazduh, rakete vazduh–zemlja, bombe ukupne težine do 4 tone. MiG 29 može da se koristi i u funkciji lovca–bombardera, a ne samo za vazdušne borbe. Ima jedan automatski top sa oko 400 granata za blisku vazdušnu borbu.

Donacija vrhunskog raketnog sistema S-300, velike razorne moći i modernizaciju KUB sistema, koju Srbija dobija od Belorusije potpuno će zaštititi srpsko nebo i u začetku poništiti i pomisao o napadu na Srbiju. Šta je zapravo S-300 i kako će izgledati kada bude branio naše nebo pogledajte KLIKOM OVDE!

Kako izgleda S-300 u akciji pogledajte u videu ispod!
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SRBIJA POSTAJE VOJNA SILA BEZ PREMCA U REGIONU: Iz Belorusije stiže 12 “migova 29″ i dva diviziona S-300

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jan.2017, 09:37

Premijeri Srbije i Belorusije, Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko, razgovaraće danas u Minsku o realizaciji vojnotehničkog sporazuma koji je potpisan dan ranije...Naša država bi, prema tom sporazumu, trebalo da po najpovoljnijim uslovima od Belorusije dobije 12 "migova 29" i dva raketna diviziona...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.