Đorđević: Vanredna provera vojske gotova, jedinice spremne

Izvor: N1 televizija, 09.Mar.2017, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Vanredna provera vojske gotova, jedinice spremne

Dva dana trajala je vanredna provera operativnih sposobnosti snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije. Ministar odbrane Zoran Đorđević je rekao za RTS da je vežba završena, i da se uverio da su jedinice potpuno spremne za sve zadatke.

Od preksinoć, po naređenju ministra odbrane i po odluci predsednika Republike, Inspekcijski nadzor je nastavljen i večeras, na više lokacija.

Zoran Đorđević je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << objasnio da je proveren deo snaga za hitno reagovanje iz Specijalne brigade i Vojne policije.

Naveo je da se u Vojsci sprovode redovne i vanredne kontrole. Kako je objasnio, kontrola u ovakvom obliku je sprovedena prvi put posle više decenija.

"Nastavićemo i ubuduće sa tom praksom, jer na taj način podižemo sposobnosti naše Vojske", poručio je Đorđević.

Govoreći o optužbi iz krivične prijave Vojnog sindikata Srbije – navođenju da su pojedini članovi VS omogućili ljudima iz "kriminogenih struktura" da vežbaju pucanje na vojnom strelištu, Đorđević je naveo da je predmet u Tužilaštvu sa kojim Ministarstvo sarađuje i da se očekuje izveštaj.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Završena vanredna provera vojske, ministar kaže da je spremna

Izvor: Radio 021, 09.Mar.2017

Dva dana trajala je vanredna provera operativnih sposobnosti snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije...Ministar odbrane Zoran Đorđević je rekao za RTS da je vežba završena, i da se uverio da su jedinice potpuno spremne za sve zadatke...Đorđević je objasnio da je proveren deo snaga za hitno reagovanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.