Đorđević: Sarađivaćemo sa tužilaštvom u istrazi o strelištu

Izvor: N1 televizija, 28.Feb.2017, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Sarađivaćemo sa tužilaštvom u istrazi o strelištu

Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je da Ministarstvo nema pravo da se meša u istragu koju vodi tužilaštvo povodom krivične prijave koju je podneo Vojni sindikat protiv pripadnika Vojske zbog toga što su omogućili da osobe sa kriminalnim dosijeima koriste strelište i municiju Vojske Srbije.

Vojni sindikat Srbije saopštio je početkom februara da je podneo krivičnu prijavu protiv brigadnog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << generala V.Z. i potpukovnika N.D. zbog toga što su, kako se navodi, zloupotrebili službeni položaj, ali i zbog toga što su omogućili ljudima iz kriminogene sredine u "javnosti poznati kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja", kao i drugim licima koji nisu pripadnici Vosjke, da koriste strelište i municiju Vojske Srbije.

Aleksandar Stanković, poznati i kao Sale Mutavi, ubijen je u oktobru u oružanom napadu u Beogradu dok je Veljko Belivuk, koji nosi nadimak Velja Nevolja, uhapšen jer policija smatra da je povezan sa nedavnim ubistvom Vlastimira Miloševića. Vučko je Nenad Vučković, pripadnik Žandarmerije.

Đorđević je novinarima u Beogradu rekao da će Ministarstvo odbrane postupati po zahtevu tužilaštva, da niko neće biti aboliran i da će odgovarati za ono što je uradio.

"Tužilaštvo kad radi istragu, Ministarstvo odbrane nema pravo da se meša u to, mi kao institucija ćemo maksimalno sarađivati sa tužilaštvom, ja sam rekao da ako postoji bilo kakava indicija za prvi i drugi slučaj, niko neće biti aboliran i odgovaraće za to što je uradio, ako se pokaže da je to tačno. Ali i za iznošenje optužbi bez osnova. Videćemo šta i ko je u pravu i zašto je u pravu", rekao je Đorđević.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.