Đorđević: Najveće poverenje zahvaljujući predanom radu

Izvor: RTS, 11.Maj.2017, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Najveće poverenje zahvaljujući predanom radu

Ministar odbrane Zoran Đorđević održao je predavanje na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova i tom prilikom je naglasio da istraživanja javnog mnjenja potvrđuju da to Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uživaju najveće poverenje građana upravo zahvaljujući predanom radu svih pripadnika sistema odbrane i uspešnom izvršenju zadataka iz sve tri misije VS. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Zoran Đorđević je predstavio širok dijapazon nadležnosti i složenost svih zadataka koje se svakodnevno izvršavaju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, navedeno je u saopštenju.

Ministar odbrane se osvrnuo i na nedavnu vojnu vežbu ''Čelik 2017" održanu na poligonu Nikinci povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, Dana pobede i Dana Evrope ukazujući na dobru saradnju vojske i policije, prikazane i u Nikincima i tokom svakodnevnih angažovanja zajedničkih vojno-policijskih snaga na obezbeđenju državne granice.

Polaznike Diplomatske akademije, koji su ministru Đorđeviću postavljali pitanja, najviše je zanimalo koje mere u borbi protiv terorizma Ministarstvo odbrane sprovodi, kako na Srbiju utiče problem migrantske krize, kakva je međunarodna vojna saradnja sa zemljama u regionu...
Kako je navedeno, zanimalo ih je i da li će biti vraćeno redovno služenje vojnog roka i koji su kapaciteti i izvozni potencijali Odbrambene industrije Srbije.
Teme današnjeg predavanja bile su organizacija, nadležnosti i značaj Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, vojna diplomatija i međunarodna vojna saradnja, kao i bezbednosni izazovi i pretnje sa kojima se Srbija suočava.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đorđević: Najveće poverenje zahvaljujući predanom radu

Izvor: Blic, 11.Maj.2017

Ministar odbrane Zoran Đorđević održao je danas predavanje na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova i tom prilikom je naglasio da istraživanja javnog mnjenja potvrđuju da to Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uživaju najveće poverenje građana upravo zahvaljujući predanom radu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.