Diković predao Mojsiloviću dužnost načelnika GŠ VS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković predao Mojsiloviću dužnost načelnika GŠ VS

Načelnik Generalštaba (GŠ VS) Vojske Srbije general Ljubiša Diković predao je danas dužnost novoimenovanom načelniku GŠ generalu Milanu Mojsiloviću, a na ceremoniji su pročitani i ukazi o postavljenjima i unapređenjima oficira Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, čestitajući u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, svim unapređenim i novopostavljenim oficirima, ocenio da će general Mojsilović slediti "politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vojne neutralnosti, očuvanja interesa Srbije i srpskog naroda", kao i politiku zaštite srpskog naroda, bez obzira gde on živi.

Vulin je, zahvaljujući se generalu Dikoviću, rekao da je on "svih ovih godina uspešno vodio Vojsku Srbije i danas je ostavlja u značajno boljem stanju nego što je zatekao".

"Vojska se promenila, i to na bolje. General Diković je bio uz svoju zemlju sa svima vama, u teškim i najtežim vremenima, i to će biti i dalje", rekao je Vulin.

On je poručio kako su "zauvek prošla vremena u kojima se Vojska Srbije i država Srbija odricala onih koji su je branili, hranili, bili sa njom i uz nju u teškim vremenima".

"Ova država se neće odreći nijednog svog vojnika, oficira", naglasio je Vulin.

Ministar odbrane rekao je kako se i od novog načelnika GŠ VS očekuje da "jednog dana, kada on bude predavao svoju značku, ostavi vojsku boljom nego što je zatekao – uređeniju, brojniju, naoružaniju, vojsku visokog morala, spremnu da ispuni svaki zadatak i vojsku koja zna kuda ide i odakle je pošla".

Vulin je istakao da je "Vojska Srbije najpoštovanija i najvoljenija institucija u našem narodu" i da to "nije postala ukazom ni naređenjem" već "zahvaljujući trudu i radu generacija svakog vojnika Vojske Srbije".

Novi načelnik GŠ VS general Milan Mojsilović poručio je kako je potpuno svestan današnjice, ukupne kompleksne situacije, ne samo na globalnom nivou, već i izazova u regionu i rizika u Srbiji.

"U potpunosti svestan potrebe da pravovremeno nastavimo sve započete procese u sistemu odbrane, posebno u pogledu opremanja, modernizacije Vojske Srbije. Posebno sam ohrabren činjenicom da napori koji se ulažu od strane najvišeg državnog rukovodstva počinju da daju rezultate i utiču na ukupno jačanje sposobnosti Vojske Srbije", rekao je general Mojsilović.

Njegov prethodnik, general Diković, poručio je da odlazi s dužnosti "srećan i bogat u duši", jer je "služio Srbiji".

"Ja sam uvek tu, za svoju otadžbinu, za našu vojsku", poručio je general Diković, a prenosi u saopštenju Ministartvo odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Diković predao dužnost Mojsiloviću

Izvor: Danas, 18.Sep.2018

Načelnik Generalštaba (GŠ VS) Vojske Srbije general Ljubiša Diković predao je juče dužnost novoimenovanom načelniku GŠ generalu Milanu Mojsiloviću, a na ceremoniji su pročitani i ukazi o postavljenjima i unapređenjima oficira Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Članak Diković...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.