Diković posetio učesnike vežbe Platinasti vuk 2018

Izvor: Večernje novosti, 15.Jun.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković posetio učesnike vežbe "Platinasti vuk 2018"

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetio je učesnike vežbe „Platinasti vuk 2018“ u bazi „Jug“ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetio je učesnike vežbe „Platinasti vuk 2018“ u bazi „Jug“ gde se uverio u visok kvalitet obučavanja i priprema za završni deo vežbe koja se odvija od 11. do 22. juna.Diković je obišao poligone i >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << razgovarao s pripadnicima vojski Bugarske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Mađarske, Rumunije, SAD i Crne Gore.Posle referisanja komandanta vežbe pukovnika Slađana Stamenkovića i obilaska vežbajućih jedinica na terenima na kojima se izvodi obuka u održavanju javnog reda i mira, korišćenju nesmrtonosnog oružja, kontroli mase, blokadi i pretrazi terena i borba u naseljenom mestu, Diković je izrazio zadovoljstvo dostignutim stepenom obučenosti i prikazanim veštinama učesnika vežbe.PROČITAJTE JOŠ: "PLATINASTI VUK 2018": Počela vojna vežba kod Bujanovca"Jedan od prioriteta rada naše Vojske je i međunarodna saradnja. Pratimo kretanja u sistemu oružanih snaga drugih zemalja i činimo napore da budemo aktivni učesnici održavanja bezbednosti i mira u svetu i na taj način dosledno sledimo politiku i rad rukovodstva Republike Srbije", rekao je on.Podsetio je da se međunarodna vežba „Platinasti vuk 2018“ organizuje od 2014. godine, zajedno s partnerima iz Nacionalne garde Ohaja i pripadnicima vojski Velike Britanije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Ujedinjenih arapskih emirata i Bosne i Hercegovine.Vežba ima za cilj da se naše snage zajednički obučavaju za učešće u operacijama očuvanja mira u multinacionalnom okruženju, kaže Diković."Ovog puta na vežbi učestvuje 231 pripadnik stranih oružanih snaga koji će u Srbiji provesti petnaestak dana. S našim vojnicima se uvežbavaju u taktikama, tehnikama i procedurama koje se koriste u multinacionalnim operacijama očuvanja mira u kojima smo mi danas itekako prisutni", dodao je on.PROČITAJTE JOŠ: JAČANjE VOJNIH VEZA: Zajednička vežba srpskih i američkih padobranacaNa ovaj način povećavamo sposobnosti jedinica naše vojske za učešće u misijama, rekao je Diković.Ocenjujući da se obuka odvija prema predviđenom planu i usvojenoj agendi, general Diković je istakao da je baza „Jug“ izabrana za realizaciju ove vežbe zbog njenog povoljnog geografskog položaja, ali i zato što je kvalitet poligona, pre svega infrastruktura, podignut na nivo potreban za uspešnu i efikasnu obuku, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.Poligoni, vežbališta, strelišta i uslovi za smeštaj ljudi koji učestvuju na vežbi odgovaraju međunarodnim standardima, pa će se slične vežbe i u budućnosti izvoditi uz što veće učešće pripadnika vojski drugih zemalja.Na vežbi „Platinasti vuk 2018“, koja se na bazi „Jug“ odvija peti put, učestvuje oko 500 oficira, podoficira i vojnika iz Srbije i osam inostranih vojski.Foto: Vojska Srbije

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Diković posetio učesnike vežbe "Platinasti vuk 2018"

Izvor: Blic, 16.Jun.2018, 00:39

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetio je učesnike vežbe „Platinasti vuk 2018“ u bazi „Jug“ gde se uverio u visok kvalitet obučavanja i priprema za završni deo vežbe koja se odvija od 11. do 22. juna.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.