Diković obišao srpske mirovnjake na Kipru

Izvor: RTS, 28.Apr.2015, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković obišao srpske mirovnjake na Kipru

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je pripadnike Vojske Srbije angažovane u mirovnoj misiji UN na Kipru. Diković će razgovarati i sa srpskim "plavim šlemovima" u Libanu.
General Ljubiša Diković je, tokom jučerašnjeg boravka na Kipru, ocenio da pripadnici Vojske Srbije profesionalno izvršavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sve zadatke u ovoj multinacionalnoj operaciji UN, prenosi Tanjug.

Naveo je da su srpski "plavi šlemovi " odlično obučeni i osposobljeni i da vojničkim odnosom prema zadacima dostojno predstavljaju Srbiju.
Obilazak je otpočeo u kampu snaga UN "Sent Ištvan" u selu Atijeno, gde je pozdravio patrolu Vojske Srbije i razgovarao sa zamenikom komandanta Sektora četiri, koji je ujedno i komandant mađarskog kontingenta na Kipru
U bazi "Stefan Nemanja", u kojoj je smešten vod Vojske Srbije, komandir voda kapetan Marko Marković referisao je Dikoviću o zadacima nadležnostima i obavezama u toku misije.
Potom je načelnik Generalštaba Vojske Srbije obišao zonu odgovornosti srpskog voda u Sektoru četiri, dok je u kampu "General Štefanik" razgovarao sa komandantom tog sektora potpukovnikom Jaroslavom Bitalom.
Da sada je u misiji UN na Kipru ukupno bilo angažovano 368 pripadnika Vojske Srbije, a trenutno ih je 46, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Diković će dana obići pripadnike Vojske Srbije u Libanu, gde je, u mirovnoj misiji UN angažovano 177 srpskih "plavih šlemova", navodi se u saopštenju.
Pripadnici Ministarstav odbrane i Vojske Srbije angažovani su i u mirovnim misijama UN u Kongu, Liberiji, Obali Slonovače, Centralnoafričkoj Republici i na Bliskom istoku.
Učestvuju i u multinacionalnim operacijama Evropske unije - u Somaliji i u državi Mali.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpski vojnici odlično obučeni

Izvor: Akter, 28.Apr.2015

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković je ocenio da pripadnici Vojske Srbije profesionalno izvršavaju sve zadatke u multinacionalnoj operaciji UN na Kipru..General Diković obišao je pripadnike Vojske Srbije angažovane u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP)...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.