Diković obišao bazu „Jug”, migrante i – američke vojnike

Izvor: Politika, 12.Avg.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković obišao bazu „Jug”, migrante i – američke vojnike

Pripadnici Nacionalne garde Ohaja i VS uređuju vrtić i školu u Bujanovcu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, obišao je danas jedinice Vojske Srbije na bazi „Jug”, poligon „Borovac”, strelište „Gornji Vrtogoš”, Prihvatni centar za migrante u Preševu, Objedinjeni štab za praćenje bezbednosne situacije na području prema Republici Makediniji i objekte u Bujanovcu koje renoviraju pripadnici Vojske Srbije i Nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << garde Ohaja u okviru zajedničkog projekta „Humanitarna asistencija“.

Na bazi „Jug“, general Diković upoznao se sa pravcima razvoja Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije i obišao novoizgrađeni Centar za simulaciju i objekte za obuku na poligonu „Borovac”, saopštila je Vojska Srbije.

Tokom boravka na jugu Srbije, načelnik Generalštaba je obišao i strelište „Gornji Vrtogoš“, gde se trenutno izvode radovi, a u Objedinjenom štabu za praćenje bezbednosne situacije na području prema Republici Makedoniji upoznao se sa aktuelnim bezbednosnim stanjem. U Prihvatnom centru za migrante general Diković je obišao pripadnike Vojne bolnice Niš koji pružaju medicinske usluge velikom broju migranata i kroz razgovor sa migrantima stekao uverenje da postojanje Prihvatnog centra ima veliki značaj za njihovu sigurnost i oporavak posle dugog puta.

Susret sa pripadnicima Nacionalne garde Ohaja u Bujanovcu (Foto Vojska Srbije)

U Bujanovcu je general Diković posetio predškolsku ustanovu „Naša radost“ i Školu za osnovno muzičko obrazovanje, u kojima pripadnici Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja realizuju zajednički projekat „Humanitarna asistencija“. Poseti su prisustvovali i izaslanik odbrane SAD u Srbiji pukovnik Taft Blekbern i predstavnici opštine Bujanovac. Radovi se odvijaju planiranim tokom, a na gradilištima su uspostavljeni odlični odnosi između starešina i vojnika dveju vojski, ističe se u saopštenju.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.