Diković i Sančez o unapređenju vojne saradnje

Izvor: Press, 03.Jul.2013, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković i Sančez o unapređenju vojne saradnje

Diković i Sančez su razgovarali i o konkretizaciji budućih aktivnosti u vezi sa zajedničkim angažovanjem pripadnika dve vojske u multinacionalnoj operaciji UN u Libanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Tokom boravka u Španiji general Diković posetiće i Komandu za operacije, Centar visokih studija nacionalne odbrane i padobransku brigadu oružanih snaga te države.
Ključne oblasti saradnje Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbije i oružanih snaga Španije su zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama i zajednička obuka specijalnih jedinica.
Tu spada i razmena iskustava iz oblasti vojnog saobraćaja i transporta, a postoji zainteresovanost i za vojnoekonomsku i vojnoobrazovnu saradnju, navodi se u saopštenju.
U misiji UN u Libanu Vojska Srbije učestvuje od 20. decembra 2010. godine, u okviru španskog kontingenta mirovnjaka.
Pored prvobitno upućenih šest štabnih oficira, od 25. novembra 2012. dodatno je angažovano 36 pripadnika pešadijskog voda i pet članova elementa nacionalne podrške.
Od 24. marta 2013. angažovana su još dvojica pripadnika Vojske Srbije koji su sada na dužnostima štabnih oficira.
Uz Liban, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani su i u mirovnim misijama UN na Kipru, u Kongu, Obali Slonovače i Liberiji.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.