Diković: Vrata Vojske otvorena za najbolje vojnike

Izvor: juGmedia, 18.Mar.2017, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković: Vrata Vojske otvorena za najbolje vojnike

Načelnik Generalštaba Vosjke Srbije Ljubiša Diković izjavio je danas u Leskovcu da su vrata srpske vojske uvek otvorena za vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka, koji se pokažu kao najbolji.

Vojska je institucija koja čuva ugled i čast države, a biti u vojsci je privilegija odabranih Uveren sam da će neki od vas, nakon odsuženja vojnog roka, poželeti da postanu profesionalni vojnici, podoficiri, pa i oficiri. Vrata za sve one koji zavređuju su uvek otvorena“, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kazao je Diković pred kojim su vojniic položili zakletvu.

U kasarni „Vojvoda Petar Bojević“ u Donjem Sinkovcu kraj Leskovca na vernost svojoj domovini zaklelo se 95 vojnika, među njima 7 devojaka, a u prisustvu svojih rođaka i prijatelja.

Jedan od njih je i Nemanja Lulić (20) iz sela Sečanica kod Niša.

Moja je želja da budem najbolji i da zavredim pažnju i poštovanje, pa da dobijem stalni posao u vojsci“, kaže ovaj mladić, a i njegovi drugovi i drugarice su u razgiovoru za Jugmediu izrazili iste želje.

General Diković je sa svakim vojnikom razgovarao, pitao da li bi želeli da ostanu u vojsci, kako im je, nije li težak vojnički život i ko im je sve došao u posetu. Tražio je i da se vidi sa njihovim roditeljima.

Obuka će biti i naporna i zahtevna, ali ona je prilagođena vašim sposobnostima, sa vama će raditi i izvoditi obuku i druge oblike obrazovanja i vaspitanja, iskusni  instrukturi, iskusni komandiri, oficiri koje pažljivo biramo da grade spobnosti našeg vojnika i  osposobljavaju ga za odbranu otadžbine“, poručio je Diković vojnicima.

Pored rođaka i prijatelja vojnika, zakletvi su prisustvovali i predstavnici Ministartsva odbrane, Državne bezbednosti, crkve i predstvanici lokanih samouprava u Jablaničkom okrugu. U ime njih, vojnicima se obratio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Čestitajući na položenoj zakletvi, Cvetanović je poručio da je Vojska velika životna škola iz koje se izlazi kao bolji čovek.

Vojska je bila i ostala nezaobilazni faktor stabilnosti, kako u zemlji, tako i u regionu.  Njeni pripadnici pomagali su stanovništvu u vanrednim situacijama, učestvovali u mirovnim misijama, ali doprinosili i u ostvarenju  spoljo političkih interesa naše zemlje. Moramo da učinimo sve  da na najbolji mogući način opremimo vojsku Srbije , a njenim pripadnicima obezbedimo što bolje uslove“, kazao je Cvetanović.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.