Defile garde u petak, parada u subotu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2016, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Defile garde u petak, parada u subotu

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovaće na svečanosti povodom obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu u subotu 22. oktobra, na Beogradskom keju u Novom Sadu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Više od 700 pripadnika Vojske Srbije učestvovaće u statičkom i dinamičkom prikazu, gde će biti predstavljeno i novo naoružanje i vojna oprema.

U prikazu dela operativnih sposobnosti učestvovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pripadnici Specijalne brigade, Rečne flotile, RV i PVO, Garde i drugih jedinica Vojske Srbije.

Na svečanosti u subotu, u podne, u statičkom delu, biće prikazano 40 sredstava, a 32 u motorizovanom ešelonu.

U prikazu će učestvovati i 20 plovnih objekata Rečne flotile i 20 vazduhoplova RV i PVO Vojske Srbije.

U petak, 21. oktobra, sa početkom u 16 sati, biće izveden promenadni defile Garde, na potezu od Komande 1. brigade KoV, u Dunavskoj ulici, do Trga slobode, kod spomenika Svetozaru Miletiću, nakon čega će na Trgu biti izveden egzercir Garde i prikaz borenja pripadnika Specijalne brigade.

U okviru priprema, svakodnevno do 22. oktobra, u vremenu od 10 do 15 časova, na Dunavu od Žeželjevog mosta do mosta Slobode i Beogradskom keju pripadnici Vojske Srbije uvežbavaće prikaz, uz nalete vazduhoplova RV i PVO i plovidbu brodova Rečne flotile, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Na Keju Vojska vežba za paradu u subotu

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2016, 11:31

Zvuci kamiona, borbenih vozila, preleta helikoptera i aviona i povremeni pucnji manevarske municije uz muziku sa razglasa, odzvanjaju i danas Beogradskim kejom dok se Vojska Srbije sprema za paradu 22. oktobra povodom Dana oslobođenja Novog Sada...Beogradski kej, od drumsko-železničkog mosta do Doma...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.