Dedi od 77 godina stigao poziv za vojsku

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2012, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dedi od 77 godina stigao poziv za vojsku

Dragan Jeftović iz Kragujevca dobio je pre dva dana poziv na regrutaciju, da služi Vojsku Srbije, iako ima 77 godina.

Uprkos tome što je pre 60 godina već služio vojni rok, na njegovu adresu je poštar doneo pismo iz Ministarstva odbrane. U Ulici Đorđa Andrejevića Kuna nije bilo nikoga ko ima isto ime i prezime, i morao je da primi i potpiše dokument, a javiće se gde treba, kada treba, 24. aprila, jer mu u suprotnom preti hapšenje.

Na vojnom pozivu stoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uredno zapisano sve, i ime i prezime i ulica i broj, ali je godina rođenja pogrešna jer stoji da je dotični Dragan Jeftović, regrut, rođen 1994. godine.

Dragan kaže da je bio u vojsci nekadašnje JNA u Bihaću i to dve godine, u pešadiji, na nekom minobacaču, a posle dobio čir na želucu, pa je oslobođen vojne obaveze, zbog čega ni na vežbe nije išao.

"Evo, sada opet moram da se javim. Komšije me zadirkuju, a red je da pravim ispraćaj u vojsku, kako dolikuje. Ko je pogrešio, ja ne znam, ali ću se ipak javiti, za svaki slučaj", kaže Dragan.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Kragujevac

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.