Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2018, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: Predsednik Vojnog sindikata ostao bez čina zbog javnih istupa

Predsednik reprezentativnog Vojnog sindikata Srbije Novica Antić ostao je bez posla u Vojsci Srbije nakon što je Vojni disciplinski sud u drugom stepenu odlučio da mu se oduzme čin, piše današnji list "Danas".

Kako je za "Danas" potvrdio advokat koji je zastupao Antića u disciplinskom sporu, Vuk Tufegdžić, drugostepeni sud je početkom septembra odlučio da predsedniku Vojnog sindikata Srbije oduzme čin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Prosto mi je bila neverovanta odluka suda. Pogaženi su svi pravni principi", kazao je Tufegdžić i dodao da je žalba već predata Upravnom sudu.

Novica Antić kazao je da još nije dobio rešenje suda i da iz tog razloga ne sme da komentariše.

Protiv Novice Antića podneta je disciplinska prijava zbog istupanja u javnosti na protestima koje je organizovao Vojni sindikat Srbije tokom 2016. i 2017. godine.

List podseća da je početkom godine u Vojno-disciplinskom sudu u Nišu oglašen krivim za povredu discipline, kažnjen vraćanjem u prethodni čin i novčanom kaznom od 5.000 dinara.

Sud je u prvostepenoj presudi zaključio da je Antić kroz javna istupanja "povredio načelo političke neutralnosti i izražavao i zastupao politička uverenja u službi", što Zakon o vojsci zabranjuje, a na šta se potom Antić žalio, da bi sud u drugom stepenu doneo odluku da mu se oduzme čin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.