Izvor: JUGpress.com, 19.Nov.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Kopnene vojske u Nišu na pet lokacija

NIŠ

Povodom obeležavanja Dana Kopnene Vojske Srbije i Dana pešadije, u Nišu je danas na pet lokacija u gradu održan taktičko tehnički zbor naoružanja i vojne opreme.

“ Veoma mi je drago što smo organizovali ovakvu manifestaciju i što su se sa vojskom Srbije družili građani Niša. Posebno me raduje veliki broj dece i školske omladine koji su danas bili ovde. Ovakvim susretima razvija se ljubav >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << prema vojsci Srbije i manifestuje ljubav i privrženost građanstva I pripadnika vojske domovini Srbiji.

Niš je za sada jedini grad u kome se organizuje ova manifestacija, ali uskoro ćemo slične susrete organizovati i u drugim gradovima Srbije”, rekao je za JUGpress general- potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske Srbije.

U niškojTvrđavi, parkovima Čair i Svetog Save, Nišavskom keju i ulicama grada,  pripadnici Kopnene vojske demonstrilali su borilačke veštine, spuštanje užem iz helikoptera, padobranske skokove, rad sa službenim psima, rukovanje hladnim oružjem, borbu u urbanoj sredini, razbijanje demonstracija i druge veštine.

Nekoliko hiljada Nišlija, među kojima najviše dece i učenika, veliko interesovanje pokazali su  za izloženo naoružanje i opremu specijalnih, artiljeriskih, protivvazduhoplovnih jedinica, vojne policije i jedinica, bespilotne letilice , sredstva atomsko-biološko hemijske odbrane, vozila Hamer I ostalu tehničku vojnu opremu.

U zabavnom delu susreta vojske sa građanima, na svih pet lokacija u gradu, nastupio je Vojni orkestar i vojne plesne i folklorne grupa “Tamo daleko”.

Nišlije koji su se sa pripadnicima vojske družili u niškoj Tvrđavi, mogle su u popodnevnim satima da probaju pravi vojnički pasulj.

Ovo je druga godina kako se u Nišu, na ovakav način, organizuje susret vojske i građana.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.