Dama koja je otopila ZIMU 2017: EKSKLUZIVNO za SD najmlađi OFICIR američke vojske priča svoje utiske o Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dama koja je otopila ZIMU 2017: EKSKLUZIVNO za SD najmlađi OFICIR američke vojske priča svoje utiske o Srbiji

Na marginama zajedničkih vojnih vežbi Srbije i SAD

Zajednička vojna vežba srpskih i američkih padobranaca nazvana "Zima 2017" bila je razlog dolaska brojnih američkih vojnika u Srbiju, a među prisutnima je svakako najveću pažnju privlačila jedna dama, prvi poručnik Mišel Flečer.

Pročitajte i:

Flečerova ima samo 24 godine, a već je oficir. I sama priznaje da to nije uobičajena pojava, jer je kako navodi preskočila skoro 90 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pripadnika svoje generacije koji su u vojsci, što je čini jednom od najmlađih pripadnika oružanih snaga sa činom.

Ona je za portal SrbijaDanas.com ispričala svoje utiske o Srbiji, naglasivši da joj je žao što neće ostati duže, ali da je ono što je videla bilo prelepo.

- Svideo mi se Beograd. Ljudi su prijatni, a hrana vam je baš dobra. Oduševljena sam - rekla je poručnica Flečer.

Na naše pitanje kako je protekla saradnja sa srpskim kolegama imala je samo reči hvale.

- Sjajno je bilo. Zaista smo imali dobru saradnju sa svim pripadnicima Vojske Srbije - kaže Amerikanka.

Upitana da li je i ona skakala sa pripadnicima 173. padobranske brigade Armije SAD, samo je odmahnula glavom uz osmeh, otkrivši nam da je ona zapravo jedan od oficira zaduženih za odnose sa javnošću, a zatim nam je ispričala i nešto više o svom životu u domovini.

- Iz San Dijega sam. Detinjstvo sam provela u Koloradu, srednju školu sam pohađala u Virdžiniji, a na koledž sam išla u Teksasu - opisuje ova mlada dama svoje putešestvije.

Pročitajte i:

U vojsci je završila tako što je pohađala poluvojni trening, neku vrstu civilnog služenja vojnog roka, te je po diplomiranju konkurisala i dobila oficirski čin u vazduhoplovnim snagama. Zahvaljujući zalaganju i trudu, brzo je napredovala i dobila prekomandu. Trenutno je stacionirana u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj.

Flečerova nam odgovara i koliko je teško biti žena oficir u američkoj vojsci.

- Meni je bilo isto. Nisam se osećala diskiminisano, niti drugačije u odnosu na druge pripadnike vojske. Postoji mnogo žena koje konkurišu za prijem u Armiju SAD i sve ih je više.

Podsetimo, danas su na aerodromu Lisičiji jarak pripadnici Specijalnih jedinica Vojske Srbije i 173. padobranske brigade Armije SAD izveli skok u okviru vojnih vežbi "Zima 2017", što je okarakterisano kao dobar korak ka nastavku i produbljivanju saradnje između dve zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.