Dalje nećeš moći!

Izvor: RTS, 11.Jun.2013, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalje nećeš moći!

Meštani sela Družetići kod Gornjeg Milanovca sprečili prolazak tenka Vojske Srbije, kako bi sačuvali put.

"Dalje nećeš moći"! Kao u sceni iz filma "Ko to tamo peva", meštani Družetića kod Gornjeg Milanovca poslali su takvu poruku, blokirajući vozilo "Tehničko-remontnog zavoda" iz Čačka. Gume nisu bušili, kao u pomenutom filmu, možda i zato što je umesto autobusa, u atar njihovog sela zašao tenk >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojske Srbije.

Tri sata su meštani Družetića blokirali vučni voz koji je prevozio tenk ka poligonu pod Maljenom.

Dragoljub Stevović kaže da su im više puta vozila nekadašnje JNA uništavale put i da su ga oni popravljali pet puta od svog novca. Kažu, u put su uložili desetine hiljada evra.

Radoš Stojanović ističe da nije naplatio mleko i da ne da put.

Put ka poligonu u planinskom delu sela koristi više od stotinu stanovnika. Širina vučnog voza kažu mnogo je veća od širine puta.

Predsednik Mesne zajednice Družetići Dragić Babić kaže da su oni već podnosili zahtev da se tu stave saobraćajni znaci koji "govore" o nosivosti a da niko nije reagovao na to.

Vučni voz sa tenkom vraćen je u "Tehničko remontni zavod" u Čačku. Kako će do planinskog dela Družetića, na redovne aktivnosti, za sada se ne zna.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.