Dačić: Oteti Srbi ubijeni u vazdušnom napadu SAD

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Feb.2016, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Oteti Srbi ubijeni u vazdušnom napadu SAD

 BEOGRAD - Oteti službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić su ubijeni u vazdušnom napadu vojske SAD na kamp ID, rekao je ministar Ivica Dačić.

Šef srpske diplomatije je naveo da su porodice stradalih obaveštene i da se čeka formalna potvrda libijskih vlasti, ali da je na osnovu fotografija i obaveštajnih podataka utvrđeno da su srpski državljani stradali u napadu.

Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << će tražiti objašnjenje od vlasti SAD i libijskih vlasti kako je do toga došlo. Kako je rekao Dačić, više informacija će biti objavljeno tokom dana, kada bude bilo zvaničnih informacija iz Libije.

Dvoje službenika srpske ambasade u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić, oteti su 8. novembra u toj zemlji. Od tada je više puta saopštavano da su oni dobro, kao i da srpski bezbednjaci u saradnji sa kolegama iz inostranstva rade na tom slučaju.

Libijski grad je nakon otmice potpuno pao u ruke džihadista.

Informaciju o napadu u kome su stradali oteti Srbi prvi je objavio portal na engleskom jeziku "Libija herald", koji je naveo da ima nepotvrđene informacije da su službenici srpske ambasade ubijeni u američkom raketiranju u Sabrati.

Kako je navedeno, dvoje srpskih diplomata je stradalo u vazdušnom napadu vojske SAD na uporište Islamske države.

Vest se pojavila i na Tviteru, a prenelo ju je nekoliko stranih izveštača iz Libije, uz naznaku da su informacije nepotvrđene.

Takođe, na društvenim mrežama su objavljene i fotografije za koje se navodi da prikazuju stradale u napadu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.