DRUGA BRIGADA JE SPREMNA DA IZVRŠI SVAKI ZADATAK! Poslanici obišli vojnike u Kopnenoj zoni bezbednosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 17:42

"DRUGA BRIGADA JE SPREMNA DA IZVRŠI SVAKI ZADATAK!" Poslanici obišli vojnike u Kopnenoj zoni bezbednosti

Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti istakao je da su članovi odbora imali priliku da se uvere u nivo borbene gotovosti snaga Vojske Srbije

Članovi i zamenici članova Odbora za kontrolu službi bezbednosti i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine posetili Drugu brigadu kopnene vojske i bazu „Rudnica“

Narodni poslanici članovi odbora, zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa general-potpukovnikom Želimirom Glišovićem zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-majorom Slađanom Stamenkovićem, zamenikom komandanta Kopnene vojske i brigadnim-generalom Sinišom Staševićem obišli su, 13. jula 2023. godine, Drugu brigadu kopnene vojske u kasarni „Stefan Nemanja“ u Raški i bazu „Rudnica“.

Tom prilikom članovi odbora imali su mogućnost da sagledaju stanje i organizaciju brigade, kao i da razgovaraju sa pripadnicima Vojske Srbije angažovanim na kontroli ovog dela Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Na bazi „Rudnica“ članovi odbora upoznati su sa zonom odgovornosti ove baze, koja obuhvata oko 200 kvadratnih kilometara, a osnovni zadaci su sprečavanje prelaska administrativne linije na nedozvoljenim mestima, sprečavanje pojedinačnih ili kolektivnih ekstremističkih aktivnosti.

Pripadnici Vojske Srbije navedene zadatke ostvaruju svakodnevnim upućivanjem dnevnih i noćnih pešačkih i kombinovanih patrola, izlaskom na administrativnu liniju i kontrolom zone bezbednosti po dubini, kao i formiranjem osmatračkih mesta i zaseda.

Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti istakao je da su članovi odbora imali priliku da se uvere u nivo borbene gotovosti snaga Vojske Srbije u Raškoj i u bazi „Rudnica“, kao i spremnost, visoku motivaciju i osposobljenost njenih pripadnika da u slučaju potrebe brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u ovom delu države.

Druga brigada Kopnene vojske u svim uslovima i u svakom trenutku, osposobljena je i obučena da uspešno izvrši dobijene zadatke u odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, istakao je Bečić.

Članovi odbora zaključili su da je Vojska Srbije kao garant bezbednosti i očuvanja suvereniteta i nezavisnosti Srbije spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsednika Republike i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva.

Takođe, ocenjeno je da je stanje u jedinicama Vojske Srbije na visokom nivou, da su pripremljene, obučene, opremljene i da je moral pripadnika na najvišem nivou.

Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti uručio je Drugoj brigadi kopnene vojske plaketu za doprinos i jačanje kapaciteta u sektoru bezbednosti i parlamentarne kontrole službi bezbednosti.

Bečić je tom prilikom istakao da je namera Odbora da dodelom plaketa ukaže na veliki broj pripadnika sektora odbrane i bezbednosti koji danonoćnim radom i naporom doprinose očuvanje bezbednosti Republike Srbije i svih njenih građana. U ime Brigade plaketu je primio brigadni general Stašević, komandant Brigade.

Navedenoj aktivnosti prisustvovali su sledeći narodni poslanici: mr Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti, dr Miloš Jovanović, predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Aleksandar Marković, zamenik predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, kao i članovi i zamenici članova odbora: Nevena Đurić, Jasmina Obradović, Tomislav Janković, Biljana Pantić Pilja, Borko Puškić, Milan Glušac, Goran Milić, dr Uglješa Mrdić, Darko Jovanović, Strahinja Erac, Dalibor Šćekić i Ana Beloica Martać.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Poslanici dva parlamentarna odbora obišli jedinice Vojske Srbije u KZB

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2023

Predstavnici Odbora za kontrolu službi bezbednosti i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine, posetili su danas jedinice Vojske Srbije u Raški i Kopnenoj zoni bezbednosti (KZB), saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.